Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

8. forsøg jorden rundt skal give Bekkings første sejr

Brunel-skipper Bouwe Bekking er verdens mest erfarne havkapsejler. Den 53-årige nordsjællænder tog første tur i 1985. Han jagter første sejr i Volvo Ocean Race, 1. etape gik ikke godt. Farten mangler. Interview.

Af Troels Lykke |

Brunel blev 6. båd i mål til Lissabon i Volvo Ocean Race, hvor der er inport race 3. november og start mod Cape Town den 5. november. Bekking forklarer om første etape. - Vi har en god synergi på holdet, men vi manglede virkelig fart i båden, især på anden halvdel af turen mod Lissabon, og lige nu ved vi ikke, hvad det skyldes, siger sejleren.

Brunel er blandt de mindste hold, hvor der kun er 25 ansatte, på det store hold Dongfeng er der fx 43 ansatte, det samme gælder for Mapfre og AkzoNobel, der også har langt større budgetter, hvor farten analyseres med computer. Et redskab, som Bekking ikke råder over.

Minbaad.dk fik interview med Bouwe Bekking før start gik i Alicante. Holdet var det sidste hold, der startede i år og har ikke lavet samme farttest som de øvrige hold. Foto og video: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader