minbaad.dk
fredag 22. juni

De danske bronzevindere fra OL i Rio, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, gør det også godt til VM, hvor de i øjeblikket ligger til sølv. Foto: Maria Muina / sailingshots.es

Jena og Katja er 2'er efter flot VM-start

Efter seks sejladser indtager Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen andenpladsen ved 49erFX-klassens VM i Portugal. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er 5'er. Finalesejladser starter i morgen.

Kapsejlads | 31-08-2017 18:31 | Af  Sara Sulkjær

Efter indledende dage med aflysninger er det endelig lykkedes at få gang i sejladserne ved 49er- og 49erFX-klassernes VM, der sejles ved Atlanterhavskysten ud for Porto i det nordlige Portugal.

De danske OL-bronzevindere Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen har fået en fremragende VM-start med sejre i tre af deres seks indledende kvalifikationssejladser. Torsdag hentede de en 1, 6, 1, 2-serie i de fire sejladser.    

OL-podiet i VM's top-tre

Det er da også en begejstret besætning, der nu er gået i land efter en hård dag på Atlanterhavet: 

- Start og fart var afgørende i dag. Vi havde fokus på starterne, som gik ok, og vi havde rigtig god fart, heldigvis. Og endte med en super god serie, siger Katja Salskov-Iversen om dagen, der også bød på et møde med de enorme bølger, som Atlanterhavskysten er kendt for. 

- Vinden startede stille og roligt ud og blev stærkere i løbet af dagen, hvilket også gjorde bølgerne større og faktisk på grænsen til det uhyggelige til sidst, forklarer hun videre. 

Dagens resultater rækker til en samlet andenplads i klassementet, hvor danskerne lige nu deler podiepladserne med de samme to besætninger, som de besteg OL-skammelen med i Rio for et år siden - henholdsvis Maloney/Meech (NZL), der fører VM, og OL-guldvinderne Grael/Kunze på en aktuel tredjeplads.

Baad og Thusgaard med fremme

Også de tidligere danske VM-sølvvindere Ida Marie Baad og Marie Thusgaard har fået en god VM-indledning og ligger på en samlet femteplads - efter placeringer udelukkende mellem tre og seks i de første seks sejladser.

Værd at fremhæve er også den nye besætning med Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby på en 11. plads blandt de i alt 56 startende besætninger.

I mændenes 49er-klasse er ingen af de fire danske besætninger med fremme.

Nu gælder det medaljekampen

Aflyste sejladser de første VM-dage tvinger arrangørerne i Porto til at sløjfe de resterende planlagte kvalifikationssejladser. Det betyder, at der fredag tages hul på finalesejladserne, hvor de bedst placerede møder hinanden i samme felt.  

VM-stævnet slutter lørdag. 

Få overblikket over de danske placeringer ved VM herunder: 

49erFX: 

2: Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen 

5: Ida Marie Baad og Marie Thusgaard

11: Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby

41: Katrine Bendix og Line Just

49er: 

39: Joakim Salskov-Iversen og Markus Oliver Nielsen

43: Frederik Just og Jakob Precht

69: Michael Hansen og Mathias Sletten

76: Claes Meier-Andersen og Carl Emil Nielsen

Se alle resultater her

De danske 49erFX-piger er her samlet i Porto, hvor de i flere dage måtte vente på vind. Foto: Team Jena og Katja / Facebook

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET