Gå til hoved-indhold
Trimaranen ’Proof of Concept’ ses her på vandet i Kerteminde. Foto: Jens WellejusTur
Trimaranen ’Proof of Concept’ ses her på vandet i Kerteminde. Foto: Jens Wellejus

Prøvesejlads af ny trimaran til flerskrogstræf i Kerteminde

200 europæiske flerskrogssejlere kunne lørdag se prototypen ’Proof of Concept’ på vandet. Båden skal udvikles til større langtursbåd.

Af Jens Wellejus |

Kerteminde med Multihulls Denmark i spidsen lagde i weekenden kajplads til en at de store flerskrogsbegivenheder, International Multihull Meeting (IMM), der afholdes hvert andet år. 

Prototype testet

Her sydede den flagprydede industrihavn i Kerteminde weekenden igennem af aktivitet, trods det blandede vejr. Hele 65 flerskrogsbåde med 200 deltagere fra Tyskland, Sverige, Norge, Finland, Holland og Danmark var mødt op. 

Blandt dem fik et par fra Paderborn, Tyskland, lørdag stor opmærksomhed ved første prøvesejlads af deres prototype, ’Proof of Concept (PoC)’. Båden er et designstudie til en senere og større båd til langturssejlads. 

Det var en prøvesejlads, der på mange måder afspejlede IMM’s ånd. Hænder stod til rådighed, og luften var tyk af idéer, designforslag og gode råd. Alt på en blanding af dansk, engelsk og tysk. 

Paradesejlads

Også de øvrige dage stod hygge, kapsejlads, fest og gensidig inspiration på programmet. 

Udvalget af både var stort og varieret; fra ganske små prototyper over lette singlehand-atlantsejlere til kæmpestore havsejlere med plads til hele familien. 

Både, der alle fik mulighed for at deltage i kapsejladsen rundt om Romsø. Et arrangement, der med henvisning til bådenes store forskelle var en hyggelig paradekapsejlads, hvor katamaranerne startede først og siden trimaranerne. 

Michaela Thol og Fred Kuhlmann med deres prototype 'PoC' efter prøvesejladsen. Foto: Jens Wellejus

Et righoldigt udvalg af flerskrogsbåde ved kajen i Kerteminde. Foto: Jens Wellejus

De gule flerskrogsbåde lyste op blandt de fortrinsvis klassisk-farvede både. Foto: Jens Wellejus

content-loader
content-loader
content-loader