Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
For nyligt gik dette galt i Storebælt. Foto: Forsvaret

Classic Fyn Rundt forventer længere sejltider i 2018 pga. kollisioner

Aprilsnar. Årsagen kommer som følge af de mange sammenstød der har været blandt skibe i de indre danske farvande, lyder det fra Kerteminde Sejlklub.

Af Troels Lykke |

”Classic Fyn Rundt forventer at sejlerne vil være længere om at gennemføre sejladsen rundt om Fyn i år, end de tidligere har været”, fortæller stævnelederparret Lene og Morten Grove, Kerteminde Sejlklub.

Årsagen er ikke at der forventes mindre vind, men ændringer som følge af de mange sammenstød der har været blandt skibe i de indre danske farvande.

”Det seneste sammenstød med avocadoer og bananer på de danske strande var dråben, der fik bægeret til at løbe over. Det har medført stramninger for reglerne for færdsel på vandet,” lyder det fra stævneledelsen.

Skal følge gennemsejlingsruter

Fx skal sejlbåde nu følge de gennemsejlingsruter der er i de indre danske farvande, samt at passage af andre skibe, det vi i daglig tale kalder overhaling, nu er forbudt fra solnedgang til solopgang, samt i usigtbart vejr.

Hensigten er naturligvis at øge sikkerheden, men prisen er længere sejltider for gennemførsel, da Classic Fyn Rundt sender de små både afsted først, og der er dermed risiko for at en 40 fods kan komme til at hænge hele natten bag ved fx en Drabant 24.

Classic Fyn Rundt indgår i Dansk 2 Star’s mesterskabsserie, sammen med AFI 2Star Race, Øresund 1-2-3 Star og Vegvisir Race, der nok også må imødese længere sejltider. 

Classic Fyn Rundt i Kerteminde sejles fra 1. til 3. juni. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader