Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er her i Sandefjord at H-båds-sejlerne er lige nu. Foto: Uffe Dreiser

Fræk start i Norge til VM i H-båd gav føring til Mads Korsgaard

En læ start i Sandefjord var så god for KDYerne Mads Korsgaard, Uffe Dreiser og Svend Jørgensen, at de kort tid efter kunne vende ind foran feltet på bagbord halse.

Af Troels Lykke |

VM for H-både, der tæller 34 både fra fem nationer i Sandefjord i Norge, begyndte mandag med meget let luft. 

- Bådene blev sendt ud på bane A som ligger længst ude. Her prøvede vi i er par timer en del gange at få sat første sejlads i gang. Grundet manglende og springende vind lykkedes det ikke. Der var også en del strøm som drillede, forklarer Uffe Dreiser til minbaad.dk. Han gaster for Mads Korsgaard.

Efter frokost fik man sejlet en sejlads, som blev vundet af Mads Korsgaard. En glad Korsgaard fortæller.

- Vi startede ved pin enden da vi i de mange forsøg havde set vi hurtigt kunne trække så langt frem at vi forhåbentligt kunne slå over på bagbord halse og sejle forbi hele feltet.  Det lykkedes også og da vi også gerne ville over på højresiden af banen var vi glade for det lykkedes. Vi rundede toppen først og derfra sejlede vi frit i mål. 

Regerenede verdensmester Claus høj Jensen blev 4 i mål. 

Kæntringer i anden sejlads

I anden sejlads friskede vinden og feltet blev guidet ind på B-banen, som ligger længere inde i fjorden og er mere beskyttet.

Det var en god idé for en regnbyge gav virkelig luft.

Et par både væltede på lænserbenet, men alle de danske både kom sikkert i mål. Denne gange med Claus Høj Jensen som 3, Mads Korsgaard som 4 og Ole Engblom som 5. 

360 graders straf til Engblom

Ole Engblom fra Sejlklubben Frem i København lå dog til at få en 3. plads men måtte snurre en tur lige før mål ved en styrbord bagbord situation mod Claus høj Jensen

- På land er arrangementet noget tamt, men vi er nok også godt vandt når vi sejler vores lokale stævner, forklarer Uffe Dreiser.

I dag kl 11 går starten igen for de fem danske besætninger i Sandefjord. 

Resultater ses her på manage2sail

Mads Korsgaard ses her til højre i DEN 470. Billedet er fra DM i Bogense i år.

content-loader
content-loader
content-loader