Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Fra venstre ses Frederik Dahl Hansen, Claus Høj Jensen og Rasmus Jørgen Andresen efter VM-sejr i Norge. Foto: Anja Dahl Jensen

Høj Jensen fandt aldrig rytmen - men vinder 7. VM i H-båd

- Vi fandt aldrig rytmen i vinden og bølgerne i den norske skærgård, men vi vandt på at være stabile, forklarer Claus Høj Jensen til minbaad.dk. Uheldig sejler kørte ror og mast af båden.

 

 

Af Troels Lykke |

Det blev igen til dansk VM-guld i H-båden, viser resultatlisten.

Og det blev igen Claus Høj Jensen, der steg til tops med Frederik Dahl Hansen og Rasmus Jørgen Andresen fra Herslev Strand Sejlklub.

Godt nok er det 7. gang at Høj Jensen-sejlmageren vinder VM i H-båden, heraf et uofficielt, men det var ikke nogen walk over for holdet, da der blev sejlet i Sandefjord, hvor der var mellem 4 og 10 m/sek.

Sejlede med letvejrsfok i 10 m/sek.

47-årige Claus Høj Jensen er mentalt træt, da vi ringer for interview her til aften.

- Det var sindssygt svært at sejle heroppe. Det var fløjene der var gode og vi har det bedst på midten. Vinden stod i sydvest og sydøst, det betød at der var bølger fra alle retninger. Bølgerne var svære at styre i, det var svært at finde en rytme, der var bølger i bølgedalene, så vi sejlede med letvejrsfokken i hele ugen for at komme gennem bølgerne, forklarer Claus Høj Jensen før der er præmieoverrækkelse og festmiddag.

Det danske hold tog kun en enkelt førsteplads i otte sejladser, hvor et finsk hold tog 4 førstepladser, men Forsbom tyvstartede også og tog placeringer længere nede og sluttede på en samlet fjerdeplads.

Claus Høj Jensen og mandskab havde kun en enkelt førsteplads, og kunne smide en 13. plads, som dårligste placering og havde samlet set 18 point færre til svenske erfarne Collberg, der tog en andenplads.

Vi laver færrest fejl

Claus Høj Jensen forklarer at det var det stabile, der gav holdet VM-guld igen.

- Vi laver færrest fejl, vi havde ikke nogle tyvstarter som fx finnen og i dag havde vi tre gode sejladser (2, 3 og 4), fortæller Claus Høj Jensen, der er godt tilfreds med det 7. VM i klassen.

Båden stejlede og blev næsten rykket af røg trailer

Bådebyggeren Ole Engblom fra Sejlklubben Frem i København havde også et godt VM, trods to 360-straffe. Han sluttede på en 10. plads.

Men værre gik det på land, da han ulykkeligvis med mast på kørte båden af traileren, da han ramte et rør, så båden stejlede og forstaget og mast knækkede og roret knækkede.

32 både fra fem nationer deltog ved VM. Foto: Max Larsson

Næstbedste danske båd var fra Vejle. Holdet med Claus Hovgaard, Palle Koch og Nicolaj Sørensen tog en 5. plads Ved VM i Norge. Foto: Max Larsson.

Der blev sejlet i Sandefjord, der ligger små 100 kilometer fra Oslo. Privatfoto

content-loader
content-loader
content-loader