Gå til hoved-indhold
Nautus 7-50 måler 7,5 meter og har en topfart på 25 knob. Foto: Nautus.Småbåde
Nautus 7-50 måler 7,5 meter og har en topfart på 25 knob. Foto: Nautus.

Nautus 7-50 - en svensk skærgårdsbåd

Båden bliver vist frem på bådmessen i Göteborg 3.-11. februar. Læs hvad mændene bag Nautus havde af idéer og forventninger til skærgårdsbåden.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Nautus 7-50 får premiere på Bådmessen i Göteborg. Initiativtagerne til Nautus, Anders Romeling og Pelle Fälth er begge bådbrugere siden barnsben. Her er deres historie om Nautus:

- Vi tilbragte vores tidlige somre på samme ø og langt senere blev vores veje krydset takket være børnenes sejladsinteresse. Under en kaffe i det ydre øhav fandt vi, at vi i mange år næsten har drømt den samme drøm om den optimale skærgårdsbåd, fortæller de.

Grundlæggende parametre var på plads

- Sammen har vi både meget og bred erfaring med alle slags både og skibe. Vi har arbejdet professionelt med både i lang tid, men vi savnede en 'fornuftig' båd for os som ofte er ude på øerne. Med fornuftig mener vi en båd med lavt brændstofforbrug og tilstrækkelig hastighedsressource. Derudover er der masser af plads til solbadning, fortæller Anders Romeling og Pelle Fälth.

- Udover disse praktiske træk ønskede vi en båd med lidt pænere design end vi er vant til i dag, måske tidløst men ikke uden hensyn til de seneste resultater i skrogdesign. De grundlæggende parametre var indlysende: in-line med lige aksel og let skrog. Slank vandlinje, men med en masse 'flare' for jævn gang i bølger. Under rejsen skal passagerne helst sidde i midten, derfor blev det en 'long-box', som ved behov, kan rumme 6 personer, fortæller Anders Romeling og Pelle Fälth.

Båden har et brændstofforbrug på 0,42 liter/nm ved 3000 omdrejninger i minuttet, hvilket svarer til 20 knob. Nautus 7-50 måler 7,5 meter og har en bredde på 2,5 meter. Båden koster 560.000 svenske kroner inkl moms med 80 hk Yanmar motor.

Foto: Nautus.

Foto: Nautus.

content-loader
content-loader
content-loader