Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det danske Opti-hold ved EM i Holland. Foto: Michael Svensson

Carl og Sara var bedste danskere ved Opti-EM i Holland

Opti-EM var udfordrende sejlads i den hollandske del af Nordsøen. Carl Emil Sloth nr. 34 hos drenge og Sara Christensen på 28. plads hos pigerne. Volvo-ulykke satte dæmper på, men Sehested-besøg løftede stemning.

Af Troels Lykke |

Det var udfordrende at sejle i den hollandske del af Nordsøen, men det bød også på en masse oplevelser, blandt andet takket være afslutningen på Volvo Ocean Race.

Trods de udfordrende forhold blev det til nogle flotte resultater for danskerne.

Danmark havde tre denge i guldfeltet og resultatet blev 34. plads til Carl Emil Sloth, 57. plads til Victor Melchior og 61. plads til Johan Ole Henriksen. I sølvfeltet for drenge havde Danmark August Bredtoft, som blev flot nummer 7, fortæller Michael Svensson, Camillas Opti-far, der var med i Holland.

Italiener vandt hos drengene, viser resultatlisten.

I pigernes guldfelt havde Danmark Sara Christensen, som sluttede nr. 28. I pigernes sølvfelt blev Nanna Schroll Nørgaard nr. 27 og Camilla Svensson nr. 40.

Ulykke satte dæmper på Volvo-fest

- Ulykken ved Volvo Ocean Race torsdag aften, hvor gæst på RIB døde, var heldigvis ikke noget, som danskerne var involveret i, ej heller i direkte nærhed af. Men det satte en dæmper på den kæmpe fest, som ellers er arrangeret til afslutningen for denne version af Volvo Ocean Race. Vores tanker går til de efterladte for den ulykke, der bare IKKE måtte ske, forklarer Michael Svensson.

Han forklarer videre:

- Vores sejlere så det heldigvis ikke som farligt at sejle ud og ind trods den meget trafik og sikkerhed. Ulykken betød, at der blev sat endnu mere fokus på sikkerheden, som i forvejen var høj i forbindelse med sejlads ud og ind af havnen, siger Svensson, der også takker trænerne.

Tak til toptræner Steinfurth

- Teamet bag holdet, træner Stig Steinfurth (tidligere topsejler i Laser) og holdleder Martin Jessen, skal takkes for at gøre denne tur til en kæmpe oplevelse for sejlerne, som de aldrig vil glemme, siger Svensson til minbaad.dk.

Store bølger mødte sejlerne. PR-foto

Drama og glæde i Holland i Den Haag. Foto: Svensson

content-loader
content-loader
content-loader