Gå til hoved-indhold
Her går Dongfeng i mål i søndags i Den Haag. Ulykken skete mens der var paradesejlads med ældre legends-både i Volvo Ocean Race. Foto: Volvo Ocean RaceKapsejlads
Her går Dongfeng i mål i søndags i Den Haag. Ulykken skete mens der var paradesejlads med ældre legends-både i Volvo Ocean Race. Foto: Volvo Ocean Race

Person død under Volvo Ocean Race-show i Holland - RIB sejlet over

Tragisk ulykke mellem en RIB-båd og en stålbåd ud for Race Village i Scheveningen Harbour førte til død person, plus to skadet. Fem personer var savnet. Et minuts stilhed i aften i Volvo Ocean Race.

Af Troels Lykke |

Hollandsk politi bekræfter at der har været en ulykke i Den Haag hos Volvo Ocean Race, der netop er slut, og hvor der i morgen er inport race for de syv Volvo-både.

Tre personer røg på hospitalet, oplyser Volvo Ocean Race i en pressemeddelelse.

Organisationen forklarer at de ikke har været indblandet i ulykken, der skete tidligt torsdag aften i denne uge, da der ifølge minbaad.dks hollandske kilde var parade-sejlads med ældre Legends-både fra Volvo Ocean Race, hvor der var mange tilskuerbåde.

Politiet vil nu undersøge sagen nærmere. Ulykken skete mellem en stålbåd og en RIB, hvor der var en fører og syv gæster om bord.

Ifølge hollandske medier er en person død, en alvorligt skadet. Plus en mere der er mindre skadet. Da ulykken skete var fem personer savnet.

RIB sejlet over

Ifølge hollandsk medie skete ulykken under en havnemanøvre, hvor stålskibet Minergav gik i bak, for at give plads til en tallship-båd.

Ribben Eendracht var med andre både i et blindt hjørne for stålbåden og ribben blev oversejlet. Der var ingen kommunikation mellem de to skibe, ifølge et 22-årigt vidne på skibet Eendracht.

I aften til en koncert i Volvo Ocean Race Village vil der være et minuts stilhed for ofrene.

Sid klar ved tasterne - tilmeldingen til AFI 2Star åbner søndag

Når uret slår 12.00 søndag, kan sejlere tilmelde sig den populære doublehand-sejlads i Kattegat. I 2018 blev pladserne revet væk på én time.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites