Gå til hoved-indhold
Sådan så det ud, da Finnjollesejlerne sidste år skød sæsonen i gang i Kastrup. Foto: Lars DarlingKapsejlads
Sådan så det ud, da Finnjollesejlerne sidste år skød sæsonen i gang i Kastrup. Foto: Lars Darling

Finn: Alle sejlere vender glade hjem fra Polyester Cup i Kastrup

Er drømmen at ligge forrest i et jollefelt, skal kursen sættes mod Amager Strandpark i weekenden. Skiftende vind og strøm sikrer spændende sejladser og flere vindere.

Af Sara Sulkjær |

Smilene er store, når Finnsejlerne på søndag sætter jollen på traileren og vender hjem efter årets første stævne, Polyester Cup. Sandsynligvis har de alle nemlig oplevet at føre i det hårde Finn-felt:  

- Erfaringen viser, at alle kommer til at ligge forrest på et eller andet tidspunkt i løbet af sejladserne. Det er charmen ved årets mest demokratiske Finnjollestævne, skriver Michael Staal fra Finnjolleklubben til minbaad.dk. 

Kendskab kan være afgørende

Lokale Allan Hansen er blandt de sejlere, der spås meget tid som feltets frontfigur. Hansen har netop opdateret sin jolle til den hurtige 2004-udgave, ligesom han kan drage fordel af sin forhåndsviden om farvandet.

En viden, der kan vise sig at blive afgørende for sejleren i det spændende og ofte uforudsigelige farvand omkring Kastrup, som kan få selv de bedste sejlere til opgivende at slå med rorpinden.

Også Middelfart-sejler Martin Mikkelsen kommer med fart til stævnet. Tidligere i år deltog han i en internationalt sejlads på Gardasøen, hvorfra han bringer gode erfaringer, som måske kan omdannes til topplaceringer. 

Svenskere tager turen over Sundet 

Udenlandsk konkurrence venter ligeledes de danske sejlere. Flere svenskere vender således stævnen mod Danmark for at deltage i Cup'en, der afholdes for 21. gang. 

Det er Kastrup Sejlklub, der står bag stævnet, som også byder på sejlads for Hobie-klassen. Der sejles fra den 5. til 6. maj, og tilmeldingen kan foretages her

content-loader
content-loader
content-loader