Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Selvom Otto Strandvig havde godt styr på sagerne, fangede arrangøren en enkelt situation, hvor vinderen i DEN 21 var tæt på at lægge jollen helt ned. På trods af uheldet vandt han også denne sejlads. Foto: Lars D
Kapsejlads
Christian Gunni modtager sine to flasker vin for andenpladsen. I år skal han desuden sejle Finn Masters i Skovshoved sammen med godt 20 andre danskere og 250 udlændinge. Foto: Lars D
Kapsejlads
Rookie Karsten Hartelius fra Veddelev var eneste sejler med gammeldags sejldug i polyester, hvorfor han kunne modtage den fine Polyester Cup Vandrepokal, overrakt af klassens formand, Jens Kristian Andersen. Foto: Lars D
Kapsejlads
Finnjollesejlerne ser nu frem til DM i starten af juni og det efterfølgende VM i pinseferien. Foto: Lars D

Polyester Cup i Kastrup: Årets mest demokratiske stævne levede op til sit ry

De fleste Finnjollesejlere nåede at være i front såvel som i bund ved årets Polyester Cup, der dermed fulgte sit demokratiske øgenavn. En undtagelse blev Otto Strandvig, som tog en sikker sejr foran Christian Gunni.

Af Sara Sulkjær |

Ikke kun manøvrer, start og teknik blev trænet i Kastrup under weekendens Polyester Cup.

Traditionen tro fik de 23 deltagende Finnjollesejlere, hvoraf én svensker og én amerikaner var til start, ligeledes prøvet kræfter med deres mentale mindset, da størstedelen fik æren af at være placeret i toppen såvel som i bunden under en af weekendens sejladser.

Hård vind og kæntringer

Selvom forholdene synes tilfældige, viser det sig dog oftest, at de samme i sidste ende placerer sig i front, når regnskabet gøres op. 

Det blev atter tilfældet ved dette stævne, hvor suveræne Otto Strandvig endnu engang kunne stille sig øverst på sejrsskamlen med en fjerdeplads som dårligste placering efter to stævnedage, der bød på sejlads i hård vind.

Lørdag diskede således op med fem sejladser i en frisk og kold nordlig vindretning og en kort krapsø. Taktisk var sejlerne udfordret af relativt store vindspring og trykforskelle samt en mærkbar sydgående strøm.

Flere måtte desuden en tur i baljen, men heldigvis slap deltagerne for materielle skader, omend en del kunne berette om ømme muskler under aftenens sociale hygge på landjorden. 

Dansker tog sølv foran svensker

Da solen søndag bød sejlerne velkomne til endnu en dag, var det med forventninger til langt mere rolige sejladser. Det blev langt fra tilfældet, og deltageren måtte endnu engang kæmpe i en hård vind, der denne gang var drejet over i vest-sydvest. 

- Vores krydsmærke var placeret omkring 200 meter fra Den Blå Planet. Det er basis for mange og store vindspring samt ikke mindst trykforskelle, forklarer Finnjollesejler Michael Staal i en mail til Minbaad.dk. 

Udfordrende forhold, der passede Christian Gunni, der var på gæstevisit i Finnjollen. Søndag sejlede han sig forbi svenske Fredrik Tegnhed, som dermed måtte overlade sølvet til danskeren. 

A-Cat-sejlerne deltog ligeledes i årets Polyester Cup. Læs mere om deres sejladser her.

Resultater fra årets Polyester Cup

content-loader
content-loader
content-loader