minbaad.dk
onsdag 14. november

Anne Linnet var et sikkert hit på Samsø Festivalen sidste år. I år er minbaad.dk atter er med for femte år i træk. Foto: Troels Lykke

Sejl til 15 havnefester eller koncerter over hele landet

Lyt til populære musikere, tag del i lokale aktiviteter eller gå på jagt på kræmmermarkeder. Havnefesterne rummer tiltag for hele familien. Se en længere liste fra havneguide.dk.

Havne | 02-07-2018 09:14 | Af  Sara Sulkjær

Tøffende bådmotorer, grinende børn på krabbejagt og en sagte snakken fra nabobåden. Mange sejlere holder af det rolige havnemiljø, der indbyder til afslapning i cockpittet.

Et havnemiljø, som peppes op af havnefester landet over, når den dybe bas eller kræmmernes forsøg på at sælge brugt guld til gode penge supplerer sejlersnakken.

Havneguide.dk giver derfor en række tips til festglade sejlere, inden kursen sættes mod årets sommertur. Tips, som også minbaad.dk nu giver videre til landets sejlere: 

Svendborg Havnefest d. 30. juni - 02. juli 

Svendborg Havnefest 2018 tæller i år otte store gratiskoncerter, der hylder den største danske og internationale musik. Alle i store koncert set up med plads til næsten 1.000 gæster ved hver koncert i værftshallen.

Udenfor supplerer Svendborg Streetfood med et håndfuld lækre foodtrucks, så der er ingen undskyld for ikke at komme i god tid og nyde byens skønne havn. Pyt være med regnvejr – det hele foregår i Den store Værftshal på byens gamle værft – i fede, rustikke omgivelser.  

Havnefest i Sæby & Ærø d. 05.-07. juli 

Den traditionsrige pålidelighedssejlads fra Søby Havn. Arrangeret af Søby Fiskeriforening. Start dagen med TaiChi på stranden ved Lystbådehavnen i Søby. Goodiebags til de første 30 gæster. 

Fællesspisning, musik og revy. BodegaDuo spiller. Mad, musik og underholdning for 250 kr. 

Hundested Havnefest d. 05.-08. juli 

Ved Hundested Havnefest - Filetfest - kan man bl.a. opleve: Levende musik, asfaltbal, stort tivoli, bankospil, drinks og kaffe i Hawaiibar, friske fiskefileter i Kulmulen,  sildebord m.m. i Hønsehuset og meget mere.

Lundeborg Havnefest d. 06.-07. juli 

Sommerkoncert med Lasse & Mathilde. Sponsorcykelløb rundt havnen. Lundeborgmesterskab i rafling. Harley-klubben kommer. Tovtrækning, apsejlads og meget, meget mere.

Bønnerup Havnefest d. 05.-08. juli 

Peter Vildmand spiller Kim Larsen-hits. Gratis sildebord. Stort kræmmermarked. Tørfisk underholder med humor og vestjysk lune. Udstilling af veteranbiler på kajen mv.

Juelsminde Havnefest, Uge 28

Juelsminde Havnefest er østkystens største havnefest. Udover de mange tilbud på underholdning havnefesten tilbyder, er der også rig mulighed for at nyde alt det, Juelsminde kan tilbyde, herunder spisesteder omgivet af maritimt miljø og atmosfære ved havnen.

Hvalpsund Havnefest, Uge 28

Kræmmermarked, tombola og ølteltet. Havnemiddag med Madam Blå & Pop Rockerne. Buffet og dessert leveres af Hvalpsund Færgekro. Kræmmermarked, tombola, gratis sildebord mv.

Bagenkop By- og Havnefest d. 12.-15. juli 

Bagenkop by- og havnefest er en tilbagevendende begivenhed. På havnen er der tivoli, boder, mad- og dansetelte og masser af god musik. Der er entre til festpladsen. 

Østerby Havnefest, Læsø, d. 13.-14. juli 

Østerby Sportsforenings årlige havnefest, hvor feriegæster og læsøboer mødes og hygger sig med fredagsbanko, fiskeauktion, sildebord og grillaften. 

Der er tombola og hoppeborg til børnene.

Sæby Havnefest d. 13.-15. juli 

I den inderste del af havnen, mellem fiskehuse, værft og restauranter, skabes en intim, uforpligtende og hyggelig stemning, hvor såvel turister ”til vands og til lands” som lokalbefolkning får nogle gode oplevelser. 

Der vil være mulighed for at gøre en god handel på kræmmermarkedet på havneområdet. Der kan købes tøj, smykker, værktøj, vafler, slik, legetøj, antik, håndarbejde og meget andet.

Hou Havnefest d. 13.-15. juli 

Når sommeren er på sit højeste, er det som sædvanlig havnefesten, der præger bybilledet i Hou. I den anden weekend i juli går det atter løs på Hou Havn, så glæd jer til endnu en vellykket havnefest.

Havnefest i Køge d. 13.-15. juli

Gratis entré alle tre dage. Musik på tivoliscenen og i markedsteltet. Ankers Tivolipark alle tre dage.

Fredag åbner festen kl. 14.00, lørdag og søndag kl.10.00. Musik: BRO, Albert Dyrelund, Thomas Evers Poulsen Band, PS 12, SO 90.

Samsø Festival d. 18.-21. juli

Sommerfestivalen for hele familien. Sebastian Klein ligger blandt andet vejen forbi, ligesom du kan høre navne som Thomas Helmig, Rasmus Seebach og Mads Langer samt Danmarks måske bedste live-kunstnere, Nik & Jay. 

Snogebæk Havnefest d. 27.-29. juli

Snogebæk Havnefest er kendt som en unik sommerfest og festival, der byder sine gæster på en helt speciel atmosfære. Festpladsen indrettes mellem fiskerhytterne ved den 128 år gamle ø-havn.

Hornbæk Havnefest d. 27.-29. juli

Hornbæk Havnefest er klar til endnu en fantastisk weekend med underholdning for hele familien. Hornbæk Havnefest præsenterer i 2018 Michael Falch & Dét Band, Sebastian og Anne Dorte & Maria fra Tøsedrengene m/ band og mange flere. 

Også i august er en række havnefester et besøg værd. Læs mere om dem hos Havneguiden her, hvor du også kan blive inspireret til nye havnebesøg og finde informationer om samtlige danske havne. 

I mange havne kan der godt være overfyldt og høj musik til sent på aftenen, som fx her i Ballen Havn under Samsø Festivalen. Foto: Troels Lykke

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET