Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Michael Learns to Rock kickstarter VM i Aarhus - masser af bands

Folkefest på vej. For VM i sejlsport åbnes med manér torsdag 2. august ved et stort åbningsshow. Fem aftener under VM i sejlsport er der kvalitetsband på kajen. Se program.

Af Troels Lykke |

Her står det verdenskendte Aarhus-band Michael Learns to Rock, blandt andre, klar på scenen.

Derudover kan publikum glæde sig til at se den 19-årige, danske popkomet, Alexander Oscar samt de 1.500 internationale sejlere, når nationerne bliver præsenteret undervejs i showet på en helt ny måde.

Det store åbningsshow bliver krydret med flere musikalske og kunstneriske overraskelser og VM i Sejlsport åbnes officielt af borgmester Jacob Bundsgaard og Præsident for World Sailing, Kim Andersen.

 ”VM i sejlsport er andet og mere end sejlsport i topklasse. Det er også en maritim folkefest i verdensklasse. Det er lagt op til en fest for hele byen og de mange gæster. Det er et bredt og alsidigt program med aktiviteter og musik, der viser noget af det bedste Aarhus har at byde på”, siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad. 

Åbningsshowets musikalske hovednavn er Michael Learns to Rock, som ser frem til begivenheden:

”Vi startede vores karriere i Aarhus, og det føles altid som at komme hjem, når vi spiller i byen. Derfor glæder det os, at Aarhus er vært for en så stor begivenhed som VM i sejlsport, og vi glæder os til at være med, når det hele går i gang”.

 ”Jeg glæder mig meget til at spille til åbningen af VM i Sejlsport. Som aarhusianer synes jeg, det er fantastisk, at byen er valgt som centrum for et verdensomspændende event, og det gør det også ekstra specielt for mig, at spille til så stort et event i min egen hjemby” siger lokale Alexander Oscar. 

SPOT Festival leverer live musik under VM

Fem aftener under VM i sejlsport sørger vores samarbejdspartner, SPOT Festival, for at sætte den helt rigtige afslappede sommerstemning på kajen.

Gæsterne kan se frem til at opleve et udvalg af de bedste nye, og enkelte etablerede, artister fra den danske musikscene i form af: Inglev & Simonsen m. solister, Northern Assembly, Patrick Dorgan, Love Shop, Sherzandum, Iris Gold, Barselona, Farveblind og Soleima. 

Leder af SPOT Festival, Gunnar Madsen, glæder sig over samarbejdet:

"For SPOT giver VM i Sejlsport os mulighed for at præsentere en række artister og bands, der samlet tegner et lille, men bredt udsnit af den unge fremadstormende musikscene i Danmark lige nu - krydret med enkelte mere etablerede indslag.

Et stort VM-arrangement appellerer til et stort publikum - vi håber derfor, at musikken vil falde i publikums smag og dermed være med til at bakke op om en unik begivenhed i Aarhus."

Musikalske indslag for alle i dagstimerne

Fra d. 3-12 august mellem kl. 10:00 -16:00 kan både børn og voksne se frem til en lang række musikalske indslag, som er kommet i stand i samarbejde med Aarhus Musikskole.

Her kan man opleve alt fra et shantykor, der synger sømandsviser til fællessang, skrallebang-underholdning og hatteteater.

Det endelige program med tidspunkter for alle indslag findes på hjemmesiden: aarhus2018.dk/program, i app’en Aarhusguiden samt i det trykte program, der bliver uddelt til gæsterne under VM.

Fakta om den maritime folkefest og åbningsshowet m.m.

Åbningsshowet finder sted den 2. august kl. 19:30 - 21:00 på Havnepladsen.

Michael Learns to Rock har solgt 11 millioner fysiske album over hele verden, siden deres debutalbum udkom i 1991. Derudover har de flere end 50 millioner streams på Spotify alene. 

Den unge, talentfulde Alexander Oscarer vokset op i Skejby. Han blev spottet, da han var blot 13 år gammel via videoer af sig selv, som han delte på de sociale medier.

I dag har han kontrakt med Sony Music Denmark og har udgivet to singler, som tilsammen er streamet flere end 5 millioner gange.

Se musikprogram

Hele VM-programmet kan ses i app’en Aarhusguiden samt på hjemmesiden aarhus2018.dk/program.

Fredag den 3. august

Inglev & Simonsen m. solister (Amanda Glindvad, Peter Wangel, Kajsa Vala)

Patrick Dorgan

Lørdag den 4. august

Inglev & Simonsen m. solister (Amanda Glindvad, Peter Wangel, Kajsa Vala)

Northern Assembly

Torsdag den 9. august

Love Shop

Sherzandum

Fredag den 10. august

Iris Gold

Barselona

Lørdag den 11. august

Farveblind

Soleima
content-loader
content-loader
content-loader