Gå til hoved-indhold
Det er på dette skib, ejet af rederiet Palmali, de 19 besætningsmedlemmer har været strandet i 20 dage. Foto: tv2.dk.Kort Nyt
Det er på dette skib, ejet af rederiet Palmali, de 19 besætningsmedlemmer har været strandet i 20 dage. Foto: tv2.dk.

19 besætningsmedlemmer strandet på skib - tavse siden tirsdag

Besætningsmedlemmerne ombord på et skib er strandet i Ålbæk Bugt efter en økonomisk strid med rederiet , og ingen har hørt fra dem siden tirsdag. Nu går Søfartsstyrelsen ind i sagen.

Af Maria Ravn Jürgensen |

19 russiske og ukrainske sømænd er lige nu fanget på et tankskib i Ålbæk Bugt mellem Frederikshavn og Skagen, efter en strid med deres rederi, Palmali.

Besætningsmedlemmerne skrev tirsdag morgen en besked til fagforbundet ITF (den internationale organisation for transportarbejde), hvori der stod at de var havnet i en økonomisk strid med deres rederi, og at de havde været fanget på skibet i 20 dage. Siden da har ingen hørt fra dem, skriver tv2.dk.

Ingen mad og vand

Morten Bach, inspektør i den danske del af ITF siger til tv2.dk:

- Jeg ved faktisk ikke noget. Jeg ved bare, at de har brug for hjælp, for de har ingen vand eller mad.

Skibet er blevet forbudt at sejle videre, da rederiet skylder penge i Danmark. Derudover oplyses det at besætningen ikke har fået løn i fire måneder, et beløb der svarer til over halvanden million kroner, skriver tv2.dk.

Basale behov skal dækkes

Søfartsstyrelsen er gået ind i sagen, efter det ikke har været muligt at komme ud til besætningen på skibet, grundt dårligt vejr. Morten Bach regner dog med at han selv og styrelsen kan komme ud til besætningen fredag, og sørge for at dække besætningens basale behov.

Kilde: tv2.dk.

content-loader
content-loader
content-loader