Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Far og 9-årig søn redder ung mand i Svendborg Havn

Den 18-årige kan takke sejlerne for, at han kom op af havnebassinet i tide. Familiefaren efterlyser nu mere sikkerhed i havnene.

Af Sara Sulkjær |

Et stærkt samarbejde mellem Jesper Jørgensen og sønnen Emil blev i sidste uge altafgørende for en ung, beruset mand. Det skriver tv2.dk. 

Da familiefaren ved 5-tiden hører et plask, er der ikke langt til handling. Han springer i det kolde vand, hvor det hurtigt bliver klart, at manden ikke har lang tid tilbage: 

- Vi hiver ham op, og min dreng kommer med en dyne. Jeg kan ingenting. Jeg er frossen, men jeg kan se blå blink, og jeg får fat på politi og ambulancefolk, der kommer og tager over, fortæller Jesper Jørgensen til TV 2. 

Stiger med lys

Det er ikke første gang, at den 38-årige motorbådssejler agerer redningsmand på havnen i Svendborg. To gange tidligere er han kommet til undsætning, når personer er endt i havnebassinet. 

For som i mange andre lystbådehavne landet over er det heller ikke i Svendborg nemt at finde vejen til landjorden - og slet ikke i mørke: 

- Vi kan nok ikke undgå, at folk falder i, men vi kan gøre mere for, at de kan komme op igen. Ham her kunne have svømmet rundt længe uden at finde en stige, så vi skal have stiger med lys, der er nemmere at finde, understreger Jesper Jørgensen. 

Hør far og søn fortælle om oplevelsen øverst i artiklen eller se mere på tv2.dk her

content-loader
content-loader
content-loader