Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Lübeck frygtede at blive invalid - nu er han tilbage på Nacra 17

Tre måneder efter sin træningsulykke, der kostede en dyb flænge i venstre ben, var landsholdssejler Christian Peter Lübeck tirsdag tilbage i Nacra'en for første gang. DR Sporten fulgte med.

 

Af Troels Lykke |

Næsten symbolsk blev kampdagen 1. maj også dagen, hvor Nacra-sejler Christian Peter Lübeck kunne markere en foreløbig afslutning på tre måneders kamp for at genvinde sin fysiske mobilitet oven på den alvorlige træningsulykke, han var udsat for på New Zealand i begyndelsen af februar, fortæller Dansk Sejlunion til bådpressen.

Sammen med makkeren Lin Ea Cenholt var Lübeck tirsdag på tilbage på vandet for første gang siden ulykken, der kostede en dyb flænge i det ene ben efter en kollision med roret. 

"Det er fedt at være tilbage. Og jeg synes, benet klarede det overraskende godt. Det giver håb om, at vi kan lægge flere træningstimer på vandet, end vi troede i første omgang," sagde Lübeck til DR Sporten, der fulgte med ud på den første træningstur på Aarhus Bugt. 

Se DR-indslag her

OL-plads er første mål

"Men vi har mistet tre måneder i vores VM-forberedelser, og det kan påvirke resultatet, at vi må fravælge nogle ting, som vi godt ville have haft fokus på i træningen," forklarede han om de videre perspektiver frem mod VM i august. 

Målet for den danske Nacra er først og fremmest at sikre nationspladsen til OL i Tokyo 2020. Det kræver en top-8 placering målt på nationer.

Ulykken i februar skete under et træningsstævne, hvor Lübecks trapezkrog knækkede, hvorefter han blev kastet ned under den foilende Nacra. 

Lige i momentet, det skete, nåede Lin Ea Cenholt at tænke: "please, ikke ramme roret", men splitsekundet efter hørte hun braget. 

"Da ved jeg godt, at den er gal, og at det er voldsomt det her," sagde hun til DR Sporten. 

Frygtede invalidering

Lübeck blev reddet i land og straks sendt af sted i ambulance, hvor han de følgende timer ikke blot havde store smerter, men også en masse mørke tanker i hovedet: 

"Ikke kun, at jeg er færdig som sportsmand. Jeg kan også være invalideret, så jeg ikke kommer til at gå ordentligt igen."    

Det viste sig heldigvis, at den dybe flænge i hans venstre ben lige under knæet ikke havde beskadiget vigtige nerver - så førligheden var intakt. Foran ventede dog et langt genoptræningsforløb - foruden den mentale udfordring med at bearbejde ulykken. 

Ulykke som indre film

"Det værste var i dagene lige efter ulykken. Når jeg lå i sengen og skulle sove kørte ulykken som en film igen og igen, og det gjorden næsten ondt i knæet, når filmen nåede til det punkt, hvor roret ramte," fortalte Lübeck til DR. 

Siden februar har han fulgt et dagligt genoptræningsprogram hos Team Danmark i Brøndby. Blandt andet skulle han hen midt i marts, før han første gang så småt kunne støtte på det beskadigede ben. 

Tirsdag kulminerede tilbagekomsten så med første tur i Nacra'en siden ulykken.

De kommende uger venter mange timers yderligere træning og atter træning for at vende tilbage i den form, som i 2017 sikrede Cenholt og Lübeck en fjerdeplads ved EM og en ottendeplads ved VM - foruden World Cup-bronze ved World Cup Hyéres og Trofeo Princesa Sofia. 

content-loader
content-loader
content-loader