Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der skal måske til OL findes en to-personers kølbåd på 6-10 meter med spiler, der kan sejles i alt mellem 2 og 15 m/sek. Foto: Christian Lerche

Direktør i Dansk Sejlunion blogger fra World Sailings årsmøde

Christian Lerche direktør i Dansk Sejlunion er i Sarasota, Florida frem til søndag 4. november, sammen med formand Line Markert. På dagsordenen er bl.a. afklaringer om fremtidige OL-klasser.

Af Troels Lykke |

Fredag den 2.11. Direktør i Dansk Sejlunion Christian Lerche skriver dagbog fra World Sailings årsmøde i Florida, USA. Dag 6 ved World Sailing Årsmøde, Sarasota, Florida: 

Torsdagen mest interessante møde fandt sted i Events Committee, der bl.a. har ansvaret for de stævner, som organisationen selv ejer, herunder internationale stævner for OL-klasserne - ikke mindst selve OL. 

Som jeg allerede rapporterede torsdag besluttede komiteen med det mest snævre flertal at støtte bestyrelsens forslag om at sætte et kølbådsevent på programmet for OL i 2024 i stedet for det mixed enpersons jolle event, man fandt på og vedtog i foråret 2018. 

Dermed er det dog langt fra sikkert, at forslaget slipper gennem fredagens behandling i Council. Her kræves nemlig 3/4 flertal, da der er tale om at ændre en tidligere beslutning. 

Den nordisk/baltiske gruppe G har på den baggrund besluttet at give gruppens to medlemmer af Council mandat til at støtte forslaget.

Selvom det reelt betyder, at vi går væk fra det danske forslag vedr. klasser til OL. Vi holder dog forslaget på dagsordenen for en sikkerheds skyld.

Det skal for god ordens skyld siges, at bestyrelsens forslag i virkeligheden er to forslag. Det første forslag (037-18) er forslaget om at indføre mixed to-personers offshore kølbåd.

Det andet (058-18) indeholder tre dele, nemlig en beskrivelse af udvælgelseskriterier for henholdsvis kølbåden, windsurfbræt (RS:X) og mixed topersoners jolle (reelt 470).

Events Committee behandlede også de to danske forslag om henholdsvis format for Mixed enpersons jolle event (der næppe bliver relevant) samt vores forslag om en ny model for medal race.

Dette fik en særdeles positiv modtagelse med anbefaling om, at det testes ved stævner for OL-klasserne i nærmeste fremtid.

Gennemsigtighed øges i World Sailing

Torsdag var der også en præsentation af status for arbejdet med at foreslå en mere effektiv governance struktur i World Sailing, så gennemsigtigheden øges og beslutningsprocessen forenkles.

Som det formentlig har fremgået af mine beretninger fra årsmødet, er det en rigtig god ide.

Fredag starter mødet i Council, hvor alle forslag (bortset fra kapsejladsregler, der blev vedtaget i Racing Rules Committee) skal behandles.

Det bliver spændende at se, hvordan ugens lobbyarbejde og forhandlinger kan afsluttes.

Ja “afsluttes” er måske så meget sagt, for på generalforsamlingen søndag kan næsten alt faktisk blive bragt til forhandling igen.

Læs hele nyhedsbloggen her

content-loader
content-loader
content-loader