Gå til hoved-indhold
Christian Lerche er et kendt ansigt på landets kapsejladsbaner. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk SejlunionKort Nyt
Christian Lerche er et kendt ansigt på landets kapsejladsbaner. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

BREAKING: Christian Lerche bliver ny direktør i Dansk Sejlunion

En bred erfaring i sejlsporten og lederstillinger i erhvervslivet gjorde udslaget, da den nye direktør skulle udpeges. En enig bestyrelse står bag.

Af Sara Sulkjær |

Det bliver én af sejlsportens velkendte lederskikkelser, som 1. september tiltræder posten som direktør i Dansk Sejlunion. Det skriver unionen i en pressemeddelelse. 

54-årige Christian Lerche kender om nogen sejlsporten indefra gennem talrige tillidshverv på både nationalt niveau og i klubregi, ligesom han også er højt respekteret som én af landets mest erfarne baneledere.

Dertil kommer en lang, civil karriere som blandt andet direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder og senest som direktør i Molio, Byggeriets Videnscenter, hvor han har haft ansvaret for virksomhedens produktion og udviklingsprojekter. 

Markant og respekteret profil

Det er en enig bestyrelse, som har valgt Christian Lerche som ny direktør i Dansk Sejlunion.

Christians bredt funderede erfaring og dybe engagement i sejlsporten kombineret med hans betydelige kompetenceafsæt fra lederstillinger i erhvervslivet var til sammen udslagsgivende.

- Med Christian Lerche får vi en markant og respekteret profil til at stå i spidsen for det kursskifte, som bestyrelsen har ønsket, siger Line Markert, Dansk Sejlunions formand, om udnævnelsen af den kommende direktør. 

Cand.merc-uddannede Christian Lerche er kendt vidt omkring i dansk sejlsport. Han er medlem af både Hellerup Sejlklub og KDY – og har haft lederposter i begge klubber.

Han har desuden været formand for Sundkredsen, og sidst i 1990'erne var han i en årrække medlem af Dansk Sejlunions bestyrelse.            

Et stort foreningsmenneske

Erfaringer og en viden om sejlsporten og sejlerne, som Lerche kan tage direkte med ind på kontoret i Dansk Sejlunion: 

- Sejlsporten er min helt store passion. Jeg har altid prøvet at give mit bidrag til, at sejlerne får de bedst mulige vilkår. Jeg er et foreningsmenneske, som er overbevist om værdien af at arbejde sammen for at nå vores mål, siger Christian Lerche om sin tilgang til sejlsporten. 

- I min hidtidige karriere har jeg især arbejdet i erhvervsorganisationer med fokus på at skabe værdi for medlemmerne. Jeg glæder mig rigtig meget til at inddrage disse kompetencer i Dansk Sejlunion. Vi skal have mange flere ud at sejle, siger han om den kommende opgave, der venter fra 1. september. 

I de senere år har Lerche blandt andet markeret sig som én af frontfigurerne i etableringen af Sejlsportsligaen, og han er ofte at finde som baneleder ved ligastævner – eller ved øvrige stævner på nationalt og internationalt topniveau.   

Han er far til tre voksne døtre, og når han en gang i mellem lader tillidsposterne ligge til fordel for selv at sejle, så foregår det i Albin Express eller J/70. 

Christian Lerche i forbindelse med kontraktunderskrivelsen fredag. Foto: Flemming Ø. Pedersen / Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader