Gå til hoved-indhold
Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen kan tage en flot bronzemedalje med hjem fra U23-VM. Foto: Sejlerlandsholdet / FacebookKapsejlads
Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen kan tage en flot bronzemedalje med hjem fra U23-VM. Foto: Sejlerlandsholdet / Facebook

Nyborg og Olsen vinder bronze ved U23-VM i 49er efter kæntring

Med en kæntring på finaledagen mistede Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen chancen for at vinde VM-titlen i Frankrig. Johanne og Andrea Schmidt slutter som 5'er.

Af Sara Sulkjær |

Da KDY-sejlerne Daniel Nyborg og Sebastian Wright Olsen lørdag satte deres 49er i vandet forud for de afgørende finalesejladser i franske Marsielle, var det med chancen for om aftenen at kunne kalde sig U23-verdensmestre. 

En vinderchance, som teamet dog allerede på første lænseben måtte se forsvinde i dybet, da deres 49er kæntrede, og de måtte inkassere en ærgerlig fratrækker.

À point med andenpladsen

Alligevel lykkedes det teamet at sikre sig en samlet tredjeplads ved stævnet, ikke mindst grundet en tredjeplads i deres sidste sejlads. 

Dermed slutter danskerne á point med en tysk besætning på andenpladsen, der snupper sølvet grundet en prik i en tidligere guldfelt-sejlads. Begge både har syv point til de irske vindere.  

Også de danske søstre Johanne og Andrea Schmidt var til start i Frankrig. Pigerne slutter på en flot 5. plads blandt de kvindelige 49erFX-sejlerne - blot fire point fra bronzen. 

Stærk holdånd blandt danskerne

Det var ikke kun bronzemedaljerne, der trak opmærksomhed mod de danske sejlere. Også Sebastian Wright Olsens hjælpende hånd til danske Phillip Lyngbek og Laurits Vinter vakte opsigt: 

- Knap var de kommet på land - efter karrierens bedste resultatdag - førend Sebastian resolut smed alt, hvad han havde i hænderne og løb tilbage i vandet for at hjælpe den anden danske båd, der var kæntret på rampen, skriver Sejlerlandsholdet om episoden. 

En udpræget holdånd, der ligeledes er blevet fremhævet i den internationale presse fra stævnet. 

Se de samlede resultater fra mesterskabet her.  

content-loader
content-loader
content-loader