Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Malthe Ebdrup tog 15. plads blandt 1048 Opti-sejlere på Gardasøen

Dobbelt Danmarksmester i optimistjolle, Malthe Ebdrup fra KDY, sejlede sig til en 15. plads i verdens største sejlerstævne, Lake Garda Meeting. 110 danske Opti-sejlere deltog.

Af Troels Lykke |

Malthe Ebdrup blev bedste dansker og skandinav med en 15.plads i et felt med de stærkeste sejlere fra Europa og sejlere fra bl.a. USA, Australien, Japan, Brasilien og Caymanøerne.

Malthe tog 1. plads i en sejlads

Malthe Ebdrup sejlede stabilt i hele stævnet og hjemtog en overbevisende førsteplads i femte sejlads med 45 sekunder ned til nummer to.

Vinderen af stævnet blev den regerende verdensmester, italieneren Marco Gradoni.

Der deltog 1048 deltagere fra 33 nationer på junior banen, og godt 300 sejlere på Cadetti banen (sejlere under 11 år).

- Det er det højeste antal deltagere nogensinde. Også fra Danmark var der rekordmange deltagere, da hele 110 sejlere deltog på træningslejren Sailinggarda, der traditionen tro blev afholdt op til stævnet. Det er flere end til et dansk ranglistestævne, og det er måske et signal om, at der er flere optisejlere på vej ind i klassen, forklarer Søren Ebdrup til minbaad.dk.

175 både i en start - let vind i år

På junior banen var feltet delt op 6 fleets på 175 sejlere pr. fleet, og startlinjen er cirka 600 meter lang, med dommerskibet placeret på midten af linien, og en linie båd i hver ende af linien.

Gardasøen er ellers kendt for Ora vinden, en søbrise på 7-11 m/s der kommer ved middagstid, når bjergene bagved søen er blevet varmet op, og luften stiger til vejrs.

Men i år udeblev Ora vinden de fleste dage, og sejladserne blev i stedet sejlet i 1-6 m/s fra skiftende retninger og til tider ret udfordrende forhold.

Se resultater

- Der var dog enighed om, at forholdene var super god træning, inden det går løs i første weekend i maj, hvor de danske optimistjoller sejler det første af 3 ranglistestævne, som fordeler pladserne til hhv NM, EM og VM, forklarer Søren Ebdrup, far til Malthe Ebdrup.

OneSails satte sig tungt på toppen

Den danske OneSails-sejlmager Mads Christensen fra Helsingør var svært tilfreds efter sejladsen på Gardasøen.

Til minbaad.dk fortæller han.

- Marco Gradoni fra Italien endte med overbevisende sejr efter en serie på fem første og en tiendeplads. OneSails tog også anden- og tredjepladsen. Dette beviser at det hårde arbejde som OneSails designere samt testsejlere har fundet en model som er hurtig og nem at sejle med, siger han og understreger at stævnet går for at være sværere at vinde end et VM.

Malthe Ebdrup blev bedste dansker på en 15. plads i stævnet i Påsken.

En glad Malthe Ebdrup fra KDY.

En smuk kulisse findes der på Gardasøen.

Danske Opti-joller var der 110 af på Gardasøen.

content-loader
content-loader
content-loader