Gå til hoved-indhold
Denne Askeladden C76 med centerkabine er blandt årets sommerhits. Foto: Risbjerg A/SKort Nyt
Denne Askeladden C76 med centerkabine er blandt årets sommerhits. Foto: Risbjerg A/S

Danskerne vil på vandet - Risbjerg sælger én båd dagligt

Sommersalget er i takt med termometerets opstigen strøget til vejrs. Særligt de brugte motorbåde bliver revet væk, fortæller den jyske forhandler, Risbjerg A/S.

Af Sara Sulkjær |

Juli måned er fornyligt kåret som den solrigeste i dansk vejrhistorie. En varmerekord, der ikke blot har lokket danskerne på stranden, men også for alvor har pustet liv i sejlerdrømmene. 

I kølvandet på de høje temperaturer er nemlig fulgt en stor interesse for det maritime miljø. Noget, man blandt andet har mærket hos Risbjerg A/S ved Silkeborg: 

- Der har været rigtig meget run på. Juli måned har været ekstraordinær, vi har løbet rigtig, rigtig stærkt, forklarer Lotte Risbjerg. 

Familiefædre vil på vandet

Mindst én båd sender forhandleren i øjeblikket dagligt afsted mod sejllystne danskere. Danskere, der primært drømmer om motorbådssejlads i brugte både. 

- Vi har solgt rigtig godt ud i de brugte både og har ikke kunnet holde dem på lager. Lige nu er der forholdsvis tyndet ud, men til gengæld har vi fortsat en del nye både, der står klar, understreger Lotte Risbjerg, der importerer motorbåde fra Beneteau, Askeladden og Sea Ray. 

Særligt de to sidstnævnte har været i høj kurs sommeren over. Bowridderne fra Sea Ray og mellemklassebåde på 23-28 fod fra Askeladden er hyppige salgstemaer, når nysgerrige kunder kigger forbi udstillingen i Them. 

Ikke mindst for familiefædrene i 35-55-års alderen, der er hyppige kunder og typisk har plads til familien stående højt på ønskelisten. Noget, de får i bådene i den mellemste klasse, hvor også vennerne kan tages med på festlige sejlture.

Salgsfesten fortsætter

Heller ikke hos Risbjerg A/S er salgsfesten slut endnu. Mens danskerne så småt begynder at knappe firmaskjorten og sætte vækkeuret til kl. 7.00, gemmer sejlerdrømmene sig fortsat bag det arbejdsramte ydre. 

- Jeg tror ikke, at salget er ved at ebbe ud endnu. August kommer også til at gå rigtig stærkt, og så har vi bådmessen i Ishøj i starten af september. Først herefter bliver det formentligt stabilt igen, spår Lotte Risbjerg. 

Når de høje sommerbølger igen falder til ro, er det tid til en nærmere analyse af sommerens salg. Et salg, hvis efterdønninger formentlig vil få betydning for hele 2019-salget.

content-loader
content-loader
content-loader