Gå til hoved-indhold
Pro-Safe leverede tidligere på året en RIB til politiet, der skal hjælpe myndighederne i kampen mod ulovligt sejlende vandscootere. Foto: Pro-SafeKort Nyt
Pro-Safe leverede tidligere på året en RIB til politiet, der skal hjælpe myndighederne i kampen mod ulovligt sejlende vandscootere. Foto: Pro-Safe

Kommentar: Computere skal overvåge vandscootere - ikke politiet

Mens blandt andet Dansk Sejlunion er fortaler for mere patruljering på vandet, mener Duelighedsklubben, at elektronisk overvågning af lovpligtige AIS-sendere kan løse problemerne med vandscootere.

Af Sara Sulkjær |

Benjamin Kristensen, Duelighedsklubben, kommenterer på Dansk Sejlunions ønske om mere patruljering

Friluftsrådet, Dansk Sejlunion, Danske Tursejlere, Dansk Forening for Rosport, Havkajakroerne og Dansk Kano og Kajak Forbund stritter i et brev til Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen imod vedtagelsen af nye regler. 

Regler, der betyder, at kommunalbestyrelser kan begrænse den generelle tilladelse til at sejle med vandscootere i danske havne og ved udpegede badestrande.

I stedet ønsker disse organisationer i ministerbrevet mere politi på vandet, dog uden at afsløre hvor pengene til en øget politiindsats skal komme fra?

Læs ministerbrevet her

Automatiske bøder

I stedet burde man vælge at følge anbefalingen fra Danmarks Fritidssejler Union, som tidligere er bragt til torvs på Minbaad.dk, og som jeg personlig har hørt fremført i Justistministeriet af DFU-ledelsen, om at montere en lovpligtig AIS-sender i alle vandscootere. 

Dermed kunne en computer overvåge farvandene og automatisk udskrive bøder, hvis der sejles i frednings- og forbudsområder, eller hvis hastighedsgrænserne overskrides.

DFU-forslaget kan læses nederst i artiklen her.

De fartøjer, som ikke udsender det lovpligtige AIS-signal, kunne konfiskeres på stedet, i første omgang i 12 måneder, ved gentagelse for altid. Billigt, retfærdigt, praktisk og effektivt, men så nemt må det tilsyneladende ikke være?

Glade sejlerhilsner :-)

Benjamin Kristensen,
Bestyrelsesformand i Duelighedsklubben.
content-loader
content-loader
content-loader