Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Den 25-årige er ulykkelig, og det har han været fra starten af. Han kommer til at leve med det resten af livet, sagde forsvarer Jane Ranum til TV 2.

25-årig fik to års fængsel for to vandscooter-drab

Ung mand har fået sin straf for vanvidssejlads i Københavns Havn. Han sejlede sin vandscooter ind i to unge kvinder og dræbte dem.

Af Troels Lykke |

To års fængsel.

Sådan lyder dommen over en 25-årig mand, der i en meget omtalt vanvidssejlads dræbte to amerikanske udvekslingsstuderende med sin vandscooter.

Den 25-årige har modtaget dommen, skriver TV2, der også bringer tv-indslag

Ulykken fandt sted lørdag den 6. maj 2017 i Københavns Havn, hvor den 25-årige sammen med syv kammerater sejlede i høj fart gennem inderhavnen, inden han mistede kontrollen over sin vandscooter og påsejlede en langsom udlejningsbåd med de to kvinder og deres fem veninder.

Linsey Malia døde på stedet, 21 år gammel. Leah Bell åndede ud få timer senere på Rigshospitalets traumecenter. Hun blev 18 år gammel.

Dommens præmisser

- Thi kendes for ret, indledte retsformand Pia Petersen klokken 14 domsoplæsningen i Københavns Byret.

Hvorefter hun læste dommen op for den hovedtiltalte - og efterfølgende for de øvrige syv, der alene straffes med bøde - og ikke fængsel.

Bøder i størrelsesordenen 3.700 kroner til 11.700 kroner.

- Det er vores opfattelse, at det havde tilfældighedens præg, at man mødtes og sejlede ind i Københavns Havn, lød det fra retsformanden.

Derfor er straffen for de enkelte tiltalte blevet vurderet hver for sig, da retten ikke mener, det er bevist, at de - som anklagemyndigheden ellers argumenterede for - har sejlet som gruppe og efter forudgående aftale.

Sendt til afsoning med blanke øjne

Det var med blanke øjne og et langt kys, at den nu drabsdømte mand tog afsked med sin kæreste, og bagefter krammede venner farvel for straks at begynde sin afsoning.

- Han vil bare have det overstået, sagde forsvarer Jane Ranum til TV 2.

- Han er ulykkelig, og det har han været fra starten af. Han kommer til at leve med det resten af livet, sagde forsvarer Jane Ranum til TV 2.

Krævede fire års fængsel

Anklager Elisabeth Boserup havde på forhånd anmodet om, at den 25-årige skulle straffes med fire års fængsel - mens de syv øvrige tiltalte skulle idømmes straffe på mellem seks og otte måneders fængsel.

Efter påsejlingen har lovgivningen omkring vandscootere været til debat både i offentligheden og på Christiansborg, og fra første januar er nye regler indført, så al sejlads på vandscooter nu kræver et særligt førerbevis.

Desuden er nye lovstramninger omkring forsikring og mulig konfiskation af vandscootere også på vej.

Kilde. TV2

content-loader
content-loader
content-loader