Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Filmfolkene Stine og Stephan Lilliecrona samt eventchef Anja Mia Haas og projektkoordinater Jay Brun Jensen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis.

Premiere på filmen 'Friend Ship' om Fyn Rundt for bevaringsværdige skibe

I en ny film kaldet 'Friend Ship' bliver livet ombord på et bevaringsværdigt skib der sejler Fyn Rundt skildret. Filmen skal få endnu flere unge til at deltage.

Af Søren Stidsholt Nielen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

'Friend Ship' er den tvetydige titel på en havfrisk film om sommerens festlige Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe.

Den godt en halv time lange reportage er skabt af Stine og Stephan Lilliecrona fra Odense-selskabet Step Film & TV. Med bobler og små godbidder blev 'Friend Ship' introduceret og søsat ved et åbent premierearrangement i Maritimt Center på Svendborg Havn i forbindelse med Svend-filmdagende.

Idéen opstod for et år siden

Uden at den veloplagte reportage har karakter af reklamefilm er filmens sigte at markedsføre Fyn Rundt-sejladsen som en meningsfuld, folkelig begivenhed, hvor alle kan deltage aktivt om bord på de gamle sejlskibe.

Ideen til 'Friend Ship' opstod, da filmfolkene til sidste års Fyn Rundt i Kerteminde mødte stævneleder Jay Brun Jensen:

- Stine og Stephan var helt vilde i ansigtet, og vi blev hurtigt enige om, at der skulle laves en film, sagde Jay Brun Jensen ved premieren til Fyns Amts Avis.

En ren slikbutik

Opdraget til filmfolkene blev i særlig grad at fokusere på aktive børn og unge og det faktum, at alle kan sejle med.

- Vi er nødt til at tænke nyt og fremad, og vi oplever heldigvis, at der er et positivt generationsskifte i gang på skibene. Det vil vi gerne fremme med denne film, sagde chef for Svendborg Event, Anja Mia Haas.

For filmfolkene var livet om bord på de gamle sejlskibe Fyn Rundt en ny verden

- Det har været sjovt for os. Og billedmæssigt var det jo en ren slikbutik, fastslår journalist Stine Lilliecrona.

Ser festlige havne-stunder

I kvikke klip og stemningsfulde sekvenser følger 'Friend Ship' sejladsen om bord på blandt andet Elsa Margrethe, Fylla og Palnatoke plus festlige havne-stunder på Noatun.

'Friend Ship' er bestilt og delvist finansieret af foreningen bag Fyn Rundt-sejladsen og nyder desuden opbakning fra blandt andet Skibsbevaringsfonden, Nordfyns Kommune og Svendborg Event.

Filmen er planlagt til visning på sponsorernes web-sites og der arbejdes på at få den vist på landsdækkende tv.

I filmen indgår også forberedelserne til stegepande-tricket på Svendborg-galeasen Palnatoke. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis.

content-loader
content-loader
content-loader