minbaad.dk
søndag 27. maj

Energiske direktør Niels Bjerregaard har vendt skuden hos Elvstrøm Sails, der igen leverer sorte tal. Her viser han Epex-dug frem. Foto: Troels Lykke

Elvstrøm Sails har mindre overskud men fortsætter vækst

Årsregnskabet for Elvstrøm Sails viser et mindre overskud i 2017 på 2,8 mio. kr., mod 6,1 mio. i 2016, men sejlloftet, der nu har adgang til Frankrig, har sidste år en omsætningsvækst tæt på 12 %.

Udstyr | 06-02-2018 12:13 | Af  Troels Lykke

Det går heldigvis bedre i bådbranchen efterhånden, efter hårde kriseår. En af dem der melder positivt ud er Elvstrøm Sails.

Baggrunden for det lavere resultat er det faktum, at virksomheden i det forgangne år købte aktiviteterne i Elvstrøm Sails Frankrig. Administrerende direktør, Niels Bjerregaard forklarer i en pressemeddelelse.

”Det er klart og forventeligt, at vi med et så stort opkøb leverer en lavere bundlinje. Det er midlertidigt og vi kan til gengæld nu se frem til, at vi har adgang til det franske marked, som er et meget stort sejlermarked. Udover opkøb har vi også brugt det forgange år til at investere, så vi er rustet til den fortsatte vækst. Så selvom vi leverer et resultat, der er lavere end sidste år, sover jeg helt trygt. Der er jo en god grund til det.”

Nummer to på markedet

Med opkøbet af Elvstrøm Sails Frankrig kan virksomheden nu kalde sig den 2. største producent af sejl, oplyser firmaet i Aabenraa.

”Vi føler os godt rustet til at forsætte vores ekspansion – ikke alene på det franske marked, men også på de oversøiske markeder, som fx USA, Australien og New Zealand. Sidste år voksede vi med tæt på 12 procent og selvom vi ikke nøjagtigt kender tallene i vores branche, er jeg ret sikker på at, at den vækstrate er langt over gennemsnittet. Vi arbejder målrettet på at sikre at Elvstrøm Sails Frankrig bliver 100 procent integreret i vores virksomhed, så vi på alle fronter står frem som One Company/One Brand. Med den platform vi har nu forventer vi at kunne fortsætte vores vækst i det regnskabsår, vi har taget hul på – og ruster os på flere fronter til at være på forkant med markedsbehovene,” slutter Niels Bjerregaard.

Elvstrøm Sails har tæt på 100 ansatte i Aabenraa, hvor hovedsædet er, derudover følger fire datterselskaber i England, Norge, Frankrig og Mallorca, samt over 50 SailPoints, hovedsageligt på det europæiske kontinent. Foto: Troels Lykke

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET