Gå til hoved-indhold
- Vi har set en meget positiv fremgang i den franske forretning, også mere positiv end vi havde forventet, forklarer Niels Bjerregaard fra Elvstrøm Sails i Aabenraa. PR-fotoUdstyr
- Vi har set en meget positiv fremgang i den franske forretning, også mere positiv end vi havde forventet, forklarer Niels Bjerregaard fra Elvstrøm Sails i Aabenraa. PR-foto

Elvstrøm Sails opkøb i Frankrig er med til at tredoble resultat

Elvstrøm Sails slutter seneste regnskab 2017/2018 med en markant fremgang. Resultatet før skat er mere end 3-doblet, fortæller Niels Bjerregaard fra hovedkontoret i Aabenraa.

Af Troels Lykke |

Resultatet før skat er mere end 3-doblet og endte på 9,1mio. kroner, mod sidste års resultat før skat på 2,8mio. kroner. Samtidig er omsætningen også steget markant, og sætter en ny rekord for koncernen.

Opkøb i Frankrig har stor andel i fremgang

CEO Niels Bjerregaard forklarer i en pressemeddelelse:

"Vi har generelt forbedret indtjeningen i virksomheden. Opkøbet i Frankrig i fjor har en stor andel af og indflydelse på den positive udvikling. Vi har set en meget positiv fremgang i den franske forretning, også mere positiv end vi havde forventet".

Elvstrøm Sails overtog aktiviteterne af søstervirksomheden Elvstrøm Sails Frankrig sidste år i september, og har siden overtagelsen arbejdet intenst på at lægge de 2 virksomheder sammen.

Synergier

Niels Bjerregaard:

"Udover adgang til verdens største sejl-marked, så har vi kunnet høste en række fordele af opkøbet i Frankrig. Og vi har mere, vi kan hente, hvad angår synergier, som vil påvirke koncernen positivt".

Elvstrøm Sails har netop lanceret et helt nyt globalt produkt-koncept under sloganet "What is the colour of your dream!".

"En af opgaverne vi har arbejdet på det sidste års tid, har været at skabe én fælles global produkt platform. Med vores 6 nye og unikke produkt-segmenter, som hver indeholder de produkter, der skal til for at realisere vores kunders drømme, er vi kommet et langt stykke", siger Marketing Manager Lise-Lotte Møhring-Larsen.

Overskud i et marked uden særlig vækst

Niels Bjerregaard understreger at fremgangen er skabt i et marked uden nævneværdig vækst:

"Vores branche er ikke præget af nævneværdig vækst. Globalt er der nok nærmere tale om en stagnation, når vi snakker salg af sejlbåde og udstyr til sejlbåde. Vi er meget følsomme overfor konjunkturerne, og fortsat politisk uro flere steder i verden vil kunne påvirke efterspørgslen efter sejlbåde og udstyr. Den udvikling vi har været igennem og den størrelse vi har i dag, gør dog, at vi står stærkere nu end vi gjorde for år tilbage. Og det skyldes i høj grad vores trofaste kunder, som vi er taknemmelig for støtter op om vores brand."

For meget kapacitet i sejlmagerbranchen giver dæmper på 2019

Elvstrøm Sails forventninger til det kommende regnskabsår er ikke på niveau med det netop afsluttede regnskabsår.

Niels Bjerregaard forklarer:

"Vi synes fortsat, at der er for meget kapacitet i vores industri, og det kan til dels ses i det prispres, som består. Vi er derfor lidt forsigtige, hvad angår den nærmeste fremtid. Når det så er sagt, så giver vores nuværende performance og størrelse os muligheden for at fortsætte med udviklingen af vores distribution samt udvikling af ny teknologi og spændende produkter til vores kunder," slutter Niels Bjerregaard.

content-loader
content-loader
content-loader