Gå til hoved-indhold
Jonas Warrer øser ud af sin erfaring om de mentale i en podcast. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jonas Warrer øser ud af sin erfaring om det mentale i en podcast. Foto: Troels Lykke

OL-guldvinder Jonas Warrer giver 3 skarpe råd om mental performance

- Sejlere skal performe over flere dage med pauser ind imellem. Nøglen i at klare sig godt, handler om at kunne tænde og slukke for hjernen på de rigtige tidspunkter, siger Warrer. Hør ny podcast.

 

Af Troels Lykke |

Hver sejler har sin historie om hvorledes sejlsport blev en passion.

For Aarhus-sejler Jonas Warrer, startede det tidligt i 7-8 års alderen, hvor sejlsport udgjorde familiens samlepunkt.

Egentlig havde han aldrig gjort sig tanker om, at han skulle være professionel sejler og leve af det, men et klart mål var at han skulle til OL. 

Tilfældigt det var sejlsport

”Som udgangspunkt, er det tilfældigt at det var sejlsport. Det hænger sammen med familiens tilhørsforhold, at det nok lige blev sejlsportens verden.”, siger Jonas Warrer til hvorledes at han endte som professionel sejler. 

I en ny podcast, taler Jonas om mental forberedelse og performance før, under og efter et sejlads, og hvilke metodikker han og hans partner anvender under eksekvering af sejladsen. 

Bedre en konkurrenten 

Erfaring er en af de vigtigste fordele, mener Jonas, der også er en skarp distanceløber.

Med årene er han blevet mere bevidst om hvor vigtigt det er at have sejlet i lang tid og have tingene på ryggraden. Sejlsporten er kompleks og der er mange facetter og ting man kan skrue og dreje på. 

”En fordel for mig, har helt sikkert været at jeg ikke skal tænke tingene igennem, når jeg hurtigt skal handle og tage en beslutning, det ligger efterhånden på ryggraden og beslutninger kommer i et split.” siger Jonas, da han bliver spurgt om hans fordele overfor konkurrenten. 

Nøglen ligger i det mentale 

Mental performance og styring er meget udbredt i sportens verden. Jonas nævner at det især i sejlsportens verden, kan afgøre succesen af et sejlads. 

”Vi skal performe over flere dage og der er nogle pauser ind imellem. Nøglen i at klare sig godt, handler om at kunne tænde og slukke for hjernen på de rigtige tidspunkter.”, nævner Jonas.

Der kan være en del ventetid, alt efter vind og vejr, hvilket gør at der er mange peak og down perioder.

Her mener Jonas, at det essentielle i at klare sig godt, ligger i at kunne bevare en vids tænding, uden helt at være tændt.

Det handler om at kunne lukke ned og slappe af i pauserne, for at kunne have fuld fokus og peak performe, når det kræves. 

Hør podcast

Hør Jonas’ 3 skarpe råd om hvorledes mental performance hjælper ham til succes på havet!

Hør meget mere fra Jonas Warrer i podcasten ’One size fits one’ her

Podcasten er udarbejdet af Bjørn Jepsen fra Smart Your Performance.

Jonas Warrer, th., danner duo med den 20 år yngre Jacob Precht. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader