minbaad.dk
onsdag 14. november

DEN 11 vandt EM på Gardasøen, som samtidig var VM. Foto: Jesper Brøndum.

Hadsund-hold med Brøndum-skipper vinder EM i 18-Footer

18-Footer EM er netop afsluttet på Gardasøen i Italien. Tre danske besætninger deltog. Dansk besætning vandt EM, og blev fire til VM. Holdet blev pludselig overrasket af en sommerstorm som knækkede den ene vinge.

Kapsejlads | 07-07-2018 17:19 | Af  Maria Ravn Jürgensen

Tre danske både deltog i 18-Footer EM, som også var VM, på Gardasøen i Italien. Bedste danske båd blev DEN 11, med skipper Jesper Brøndum fra Hadsund Sejlklub, og hans gaster, tyske Eike Erig og australske Darren McKavangh, som endte på en fjerdeplads til VM og vandt EM.

Sommerstorm overraskede

Skipper Jesper Brøndum fortæller:

- Vi havde meget store problemer med kombinationen de første dage. På tredjedagen klokken 18 kom en sommerstorm over stranden og kastede vores båd 15 meter hen ad stranden, som resulterede i at den ene vinge brækkede samt et sallingshorn, fortæller Jesper Brøndum og fortsætter

- Heldigvis er gasten Eike bådbygger, så vi fik lavet båden sammen hen over natten, så inden sidste dagen var vi nummer fire og bedste europæiske. Vejret var ikke som det plejede. Starten blev udsat to timer på grund af ingen vind, og der var nerver på, fortæller Jesper Brøndum til minbaad.dk.

Kunne holde placeringen

- Vi havde ingen høj rig, i modsætning til størstedelen af feltet, men heldigvis kom der 7 m/s, så vi kunne gå ligeså stærkt som feltet på kryds, dog lidt langsommere på læns, men kunne holde de to britiske både bag os. Det var dejligt, fortæller Jesper Brøndum.

Resultater kan findes her.

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER

Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET