Gå til hoved-indhold
Nakskov Sejlklub nyder godt af Nordenfondens donation. Foto: Visit LollandSejlklubber
Nakskov Sejlklub nyder godt af Nordenfondens donation. Foto: Visit Lolland

Ny pengeregn: 1,5 mio. kr. fra Nordea-fonden til fire sejlklubber

Anden runde af Nordea-fondens store kystpulje-uddeling vækker glæde i fire af Dansk Sejlunions medlemsklubber. Nakskov Sejlklub får næsten 1 mio. kr. i støtte til nyt center for vandaktiviteter.

Af Troels Lykke |

Nordea-fonden har sat navne på i alt 65 projekter, som kan se frem til at modtage samlet 29,2 mio. kr. fra fondens kystpulje.

Med på listen over modtagere er fire af Dansk Sejlunions medlemsklubber, som til sammen er tildelt godt 1,5 mio. kr. i støtte. 

Nakskov Sejlklub den store vinder

Nakskov Sejlklub er største enkeltmodtager med hele 934.000 kr., der skal bruges på at etablere et center for vandaktiviteter i naturområdet Hestehoved i Nakskov Fjord. 

Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.

Ålsgårde Surf og Sejlklub er tildelt 266.500 kr. til et projekt, som skal få flere børn og unge i gang med windsurf, SUP og bølgesurf i en tidlig alder og på en forsvarlig måde. 

Lemvig Sejlklub modtager 199.000 kr. til køb ad windsurf-udstyr – så flere fra lokalområdet kan komme op på brætterne! 

Aarhus Windsurfing Klub er tildelt 153.000 kr. til køb af nyt surfudstyr til klubben. 

De fire støttetilsagn kommer oven i de 2,5 mio. kr., som seks sejlklubber blev tildelt i september, hvor Nordea-fonden uddelte første halvdel af kystpuljemidlerne. 

Dermed har fonden inden for få uger fordelt i alt 54,5 mio. kr. blandt 115 modtagere, som på den ene eller anden måde har aktiviteter ved kystnære områder. Foruden sejlklubber er også bl.a. et antal kajak- og roklubber, museer, havnebade samt natur- og kulturprojekter tilgodeset med projektstøtte. 

Støtte gør en forskel 

I mange tilfælde rækker de nye faciliteter på tværs af kystens aktører. Et konkret eksempel er Havnehuset Bandholm, der er tildelt 150.000 kr. til en ny flydebro ved slæbestedet i Bandholm Havn – hvilket Bandholm Sejlklub i høj grad vil få glæde af. 

I forbindelse med første runde i september sagde Dansk Sejlunions direktør, Christian Lerche, at støttebeløbene vil gøre en forskel i hver enkelt klub og stimulere til positiv udvikling i lokalmiljøet. 

"Vi har al mulig grund til at anerkende Nordea-fondens fokus på at støtte foreningslivet og de mange frivillige kræfter, der arbejder hårdt og målrettet på at skabe gode  oplevelser og attraktive rammer for fritidslivet," sagde Christian Lerche. 

content-loader
content-loader
content-loader