Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Bandholm Sejlklub på Lolland, der er tildelt 180.000 kr. til sejladsaktiviteter for børn og unge, og så er Gjøl Sejlklub i Nordjylland tildelt 164.000 kr. til opstart af SUP. Foto: World Sailing

Nordea-fonden sender 2,5 mio. kr. ud til seks sejlklubber

Klubber under Dansk Sejlunion har fået støtte til bl.a. køb af klubbåde og SUP. Nibe Sejlklub modtager støtte på intet mindre end 1 mio. kr. øremærket til om- og udbygning af det nuværende klubhus.

Af Troels Lykke |

Brede smil i seks sejlklubber, som nu kan se frem til at modtage samlet knap 2,5 mio. kr. fra Nordea-fonden.

Pengene er en del af en større pulje på i alt 50 mio. kr., som Nordea-fonden udlovede i foråret til projekter, der udvikler aktiviteter i kystområderne.

Første halvdel af puljen uddeles nu, resten følger i november, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

”Sejlsporten rummer en mangfoldighed af oplevelser, natur og fællesskab for aktive mennesker i alle aldre. Vi er glade for, at vi med kystpuljen kan bidrage til at realisere en række konkrete projekter med sejl- og vandsport som omdrejningspunkt,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv. 

Dansk Sejlunions direktør, Christian Lerche, glæder sig over de Nordea-fondens velvilje over for klubbernes projekter. 

"Der er tale om støtte til en række konkrete projekter, som vil gøre en forskel i hver enkelt klub og stimulere til positiv udvikling i lokalmiljøet. Vi har al mulig grund til at anerkende Nordea-fondens fokus på at støtte foreningslivet og de mange frivillige kræfter, der arbejder hårdt og målrettet på at skabe gode  oplevelser og attraktive rammer for fritidslivet," siger Christian Lerche. 

Nyt klubhus i Nibe

Blandt sejlklubberne tilfalder det største enkeltbeløb Nibe Sejlklub, der modtager støtte på intet mindre end 1 mio. kr. øremærket til om- og udbygning af det nuværende klubhus.

Nibe Sejlklub har de seneste år oplevet tilgang af nye medlemmer i alle aldre som resultat af en målrettet indsats. Konsekvensen er, at klubhusfaciliteterne er blevet for trange og utidssvarende - hvilket der nu bliver mulighed for at rette op på. 

Også Frederikssund Marbæk Juniorsejlcenter og Helsingør Sejlklub modtager store beløb på henholdsvis 330.000 kr. og 300.000 kr. - for begges vedkommende øremærket køb af kølbåde til ikke mindst klubbernes unge sejlere.

I Frederikssund er planen helt konkret at købe to brugte J/80'ere. 

SUP, surf og vikinger

Øvrige modtagere er Bandholm Sejlklub på Lolland, der er tildelt 180.000 kr. til sejladsaktiviteter for børn og unge, og så er Gjøl Sejlklub i Nordjylland tildelt 164.000 kr. til opstart af SUP. 

Et særligt projekt modtager støtte på hele 500.000 kr. til at bygge en såkaldt bantrybåd - en stor robåd med rødder i Vikingetiden.

Projektet har hjemsted i Atlantic Challenge Roskilde, der er en forening med fokus på maritim kulturarv. 

Yderligere to projekter har relationer til sejlsporten. Thisted Gymnastik & Idrætskultur modtager 250.000 kr. til opstart af SUP og windsurfing på Limfjorden, ligesom Aalborg Sportshøjskole - der bl.a. samarbejder med Nordjydsk Windsurfing Klub - støttes med 127.000 kr. til en SUP-trailer med ti SUP-boards. 

Ny uddeling i november

Nordea-fonden har modtaget over 300 ansøgninger om støtte fra kystpuljen. Og der er stadig håb.

De 25 mio. kr., der nu er fordelt, udgør blot halvdelen af den samlede pulje på 50 mio. kr., der er udlovet i 2018. I begyndelsen af november offentliggøres listen over modtagere af det resterende puljebeløb. 

content-loader
content-loader
content-loader