Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
U 21 verdensmester Anna Munch fra Kaløvig Bådelaug skal igen i dag i kamp i Laser Radial. Hun er nu på en 47. plads, mens Rindom er i front. Foto: Troels Lykke

Se hvilke sejlere der skal i aktion onsdag ved VM - udsættelse for lidt vind

Og husk at se DR-live fra kl. 12.00. Vi giver dig linket. Ingen vind kl. 12.58

Af Troels Lykke |

Fra tribunen for enden af Bernard Jensens boulevard kan du se 49er, 49erFX, imens Laser Radial, Laser Standard og Formula Kite (kitesurfing) for både mænd og kvinder sejler lidt længere ude på Aarhusbugten.

VM-organisationen fortæller videre om aktiviteter i dag onsdag.

49er og 49erFX kan også følges på storskærm. Kom og hep på Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, der pt. ligger nummer 1. i deres bådklasse, samt alle de andre danskere fra kajen, eller følg dem hjemmefra, når DR1 sender fra klokken 12.

Se stilling lige nu

Hvilke sejlere og surfere kommer i aktion onsdag?

Laser standard Kl. 12.00

Laser standard er verdens mest udbredte enmandsjolle. Bådens konstruktion stiller store krav til sejlerens udholdenhed – ikke mindst evnen til at ”hænge” jollen fladt. Til at gøre det har Danmark følgende sejler:

Christian Rost

Laser Radial Kl. 12.10

Laser Radial er den kvindelige version af laserjollen, og Danmark har i en årrække markeret sig internationalt i Laser Radial. Danmark er i Laser Radial præsenteret af følgende 4 sejlere:

Anna Munch

Julie Erhardsen

Michala Høeg Norsell 

49er Kl. 12.00

49eren er en bådklasse, der altid er god for spektakulære dramaer, som ikke slutter, før bådene har krydset målstregen. Derudover er det her, at danskerne er bedst repræsenteret med hele 9 danske par:

Jonas Warrer – Jakob Precht Jensen

Frederik Rask – Marcus Bay

Mads Emil Lübeck – Nikolaj Hoffmann Buhl

Michael Hansen – Mathias Lehm Sletten

Joakim Salskov-Iversen – Anders Bigum

Daniel Nyborg – Sebastian Wright Olsen

Klaes Meier-Andersen – Carl Emil Baad

Daniel Bjørnholt – Nicklas Heide-Jørgensen

Philip Lyngbæk – Laurits Vinter

49erFX Kl. 12.00

49ERFX er den kvindelige version af 49eren. Siden klassen blev introduceret, har Danmark haft to-tre besætninger med i den absolutte verdenstop, og til VM i Aarhus bliver Danmark repræsenteret af følgende 4 danske par:

Jena Mai Hansen – Katja Salskov-Iversen

Ida Marie Baad – Marie Thusgaard

Anne-Julie Foght Schütt – Iben Nielsby

Johanne Schmidt – Andrea Schmidt

Klokken 14.30 FORMULA KITE M / K

I den kvindelig kitesurf-klasse er Danmark repræsenteret af en enkelt kvinde:Stine Juhl Jensen

Følg DR fra kl. 12 til 17

En koncentreret Rindom, der fører VM i Laser Radial, ses her tirsdag eftermiddag før hun tog på vandet. Ved siden af står hendes polske træner. Foto: Troels Lykke

På vandet

Har du lyst til at komme på vandet, så er der masser af muligheder:

Få en tur med miljøkanoen

Bekæmp skrald og få en tur I en kano samtidig. Kajak- og kanoklubben GoPaddle giver en gratis tur I miljøkanoen fra klokken 10 ved Flemming Bamse Jørgensens Plads.

Oplev havnebassinerne fra vandet

Sejlklubberne sætter deres forskellige både I vandet, og du har mulighed for at komme med. Fra Havnepladsen sejler erfarne sejlere ud på en 15 minutters tur rundt I Aarhus’ havnebassiner. Det er fra klokken 10, og det er gratis.

Vær kaptajn på dit eget (model)skib

Det er ikke nemt at være skipper, prøv selv. Fra Havnepladsen kan du låne en fjernstyret modelbåd, som du kan kan prøve at sejle I havnebassinerne. Bådene kan lånes I teltet fra klokken 10.

Lav dit eget reb

Hvordan laver man et reb, der har en trækkraft på 500 kg? Få svar på det og prøv det selv, når Fregatten Jylland inviterer til rebslagning på Kystpromenaden fra klokken 10.

Legeskibet inviterer til Leg på Kajen ved DOKK1

Udover et hav af lege fra livet til søs, kan du hos Legeskibet prøve kræfter med en masse gratis aktiviteter – lige fra klatring og forhindringsbaner til dans og gode gamle træspil. Besøg også selve Legeskibet og få et indblik i en ægte sømands hverdag.  

content-loader
content-loader
content-loader