Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Musikken får Christian til at slappe af, især i tiden op til VM. Foto: Rosa.org.

Christian Rost sejler Laser og spiller guitar for afslapningens skyld

Laser sejler Christian Guldberg Rost deltog ved VM i Aarhus. I stressede tider er det ikke kun sejlads der får hans opmærksomhed, også musikken som får sejleren til at slappe af.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Christian har sejlet siden han var otte år gammel, først i optimistjolle og nu i laserjollen hvor han var en af de 1500 internationale sejlere der deltog ved VM i Aarhus i august måned, det skriver rosa.org.

Musik og sejlads

Konkurrencen i laserjollen er hård, det har Christian også et billede på. 

Verdens bedste sejlere deltog ved VM i Aarhus, men det er ikke lige Christian der går hen og spørger til råds. Sådan fungerer den konkurrenceprægede verden ikke fortæller han.

- Det er lidt lige som en dokumentarudsendelse jeg så en gang med Pink Floyd's guitarist David Gilmour. Gilmour blev spurgt, hvordan han laver sin helt specielle 'bend'ede tone'. Så slog han en streng an, vred den let på guitaren og forklarede, at det gav tonen et andet pitch. Kun det, fortæller Christian og fortsætter

- Det var jo rigtig nok, men han fortalte jo ikke noget om alt det andet store arbejde med lyd, teknik og års øvelse, der ligger bag, at tonen og lyden bliver så speciel. Og sådan er det også inden for international sejlsport. Den slags forretningshemmeligheder deler man ikke ud af, siger Christian.

Musik til humøret

Christian spiller da også selv guitar når han ikke er på vandet eller læser til maskiningenør. Det kan godt blive en stresset hverdag. Derfor sætter han ofte en LP på pladespilleren.

- Lige meget hvilket humør du er i, så findes der musik, der passer til det, siger han.

Under VM blev der også spillet musik, som Christian håbede at få tid til at komme ned og høre.

content-loader
content-loader
content-loader