Gå til hoved-indhold
Theis Erichsen har snart været i Danmark i to år efter jordomsejlingen med storebror Emil. Foto: PR-fotoHavne
Theis Erichsen har snart været i Danmark i to år efter jordomsejlingen med storebror Emil. Foto: PR-foto

Jordomsejler Erichsen inviterer til Havnens Dag lørdag - 100 havne klar

100 havne åbner dørene for nysgerrige besøgende med ambassadør Theis Erichsen i spidsen. Danskerne skal få øjnene op for havnens mange forskellige tilbud, håber eventyreren.

Af Sara Sulkjær |

Theis Erichsen, kendt fra det populære TV2-program "Kurs mod fjerne kyster", er ikke overraskende drevet af en stærk maritim eventyrlyst, udlængsel og kærlighed til havnelivet.

En kærlighed, som nu for ham til at indbyde danskere over hele landet til Havnens dag på lørdag den 9. juni som ambassadør for den årligt tilbagevendende event: 

- Havnens Dag er en begivenhed, jeg personligt holder meget af. Dagen er med til at skabe opmærksomhed om havnelivet, kommende begivenheder og stille en nysgerrighed blandt de besøgende, fortæller Theis Erichsen i en pressemeddelelse.

Første skridt mod eventyret

Langturssejleren har blandt andet arbejdet som havnefoged på Christianshavn, bor til daglig på en husbåd i København sammen med sin kæreste, mens han bruger mange timer på forskellig vandsport: 

- Jeg har selv dyrket alle former for vandsport, og med et projekt som Havnens Dag forsøger vi at vise alle danskere flere forskellige aspekter af, hvad der foregår på havnene og forhåbentlig dermed inspirere gæsterne til at besøge havnene oftere, forklarer Erichsen og uddyber: 

- Havnelivet og sejlads har altid været en stor del af mit liv, og det har ført mig rundt i hele verden. Det er en utrolig lærende måde at rejse på - både fordi man lærer sig selv at kende samtidig med, at man oplever helt nye afkroge af verden. Så Havnens Dag kan måske være første skridt på vejen mod et eventyr, forklarer han. 

Kurs mod ny rekord

Flere end 100 havne er tilmeldt eventen, hvor hver havn har deres egne, gratis maritime aktiviteter. 

Der vil være små og store overraskelser på dagen, og det er muligt at prøve alt fra sejlads, krabbevæddeløb, kajak og dykning til harpunfiskeri, paddelboard og meget andet. 

De fleste havne gør samtidig en fest ud af dagen med en masse smagsprøver, mad og drikke, musik og anden underholdning.

- Med et besøgstal på over 100.000 sidste år og med endnu flere tilmeldte havne i år, er der stor sandsynlighed for, at Havnens Dag 2018 får et rekordhøjt antal besøgende, Jesper Højenvang, der er direktør i FLID, medarrangør af Havnens Dag.

Klik her og find havne, aktiviteter og tidspunkter. De fleste aktiviteter finder sted mellem kl. 10.00 og kl. 17.00 lørdag den 9. juni.

Theis Erichsen er årets ambassadør for Havnens Dag, der er en del af projekt Vild med Vand. Dansk Sejlunion og Foreningen for Lystbådehavne I Danmark (FLID) står bag med støtte fra Nordeafonden. Foto: PR-foto

content-loader
content-loader
content-loader