Gå til hoved-indhold
Initiativtagerne bag den svenske solosejlads er selv tidligere Silverrudder-deltagere. Her ses bådene inden starten i Marstrand. Foto: Jan OlesenKapsejlads
Initiativtagerne bag den svenske solosejlads er selv tidligere Silverrudder-deltagere. Her ses bådene inden starten i Marstrand. Foto: Jan Olesen

Én dansker til Midsummer Solo Challenge - Sveriges svar på Silverrudder

50 både prøver lige nu for første gang kræfter med den svenske solosejlads. Jan Olesen i sin Grand Soleil 46.3 var eneste dansker på startlinjen.

Af Sara Sulkjær |

En tro kopi af Silverrudder. Sådan beskriver danske Jan Olesen Sveriges nye solosejlads Midsummer Solo Challenge, der har sat en deltagerbegrænsning på tres både til stævnets dåb. 

Omkring halvtreds er dukket op og kan se frem til en sejlads i lette vindforhold, der har stået som en overskrift over stort set alle kapsejladser den foregående måned.

- Vejrforcast siger let vind indtil aften, hvorefter vinden nok desværre forsvinder. Ved ikke lige, hvordan det bliver, når man ligger indenskærs og helst ikke vil sejle på en klippe, skriver Grand Soleil 46.3-sejler Jan Olesen fredag inden sejladsen til minbaad.dk. 

Inden- og udenskærs 

En sejlads, danskeren stævnede ud på kl. 13.00 sammen med de øvrige både i den største enkeltskrogsklasse. 

Forude venter 125 sømil, der delvist sejles indenskærs nord op til Ramskär Lighthouse, der ligger lidt nord for Grebbestad. 

Herefter rundes fyret, og der sejles off-shore, udenskærs retur til Marstrand Havn, hvor de sejlere, der når i mål inden tidsfristen kl. 12.00 søndag, kan se frem til at modtage en finisher-polo. 

Sejlerne fik anvist plads

Netop poloen kendes også fra Silverrudder, hvor sejlerne dog ikke ankommer til deres egen, private plads. Det gør man til gengæld i Sverige:

- Ting som docking er her i Marstrand ikke overladt til tilfældigheder, idet alle både er blevet anvist en specifik plads. Det har jeg kun oplevet én gang før her i Skandinavien, og det var ved Gotland Rundt i 2016 i Stockholm, fortæller en overrasket Jan Olesen. 

Struktureret docking i Marstrand.

content-loader
content-loader
content-loader