Gå til hoved-indhold
De fjernstyrede robotbøjer er klar til at blive serieproduceret. Foto: MarkSetBot.Udstyr
De fjernstyrede robotbøjer er klar til at blive serieproduceret. Foto: MarkSetBot.

Fjernstyrede kapsejladsmærker præsenteret i USA

Amerikanske MarkSetBot viser en innovativ løsning til mærkebåde: robotmærker. Fjernstyrede mærker uden anker, der er blevet testet til stævner i USA.

Af Maria Ravn Jürgensen |

En kapsejlads uden mærkebåde? MarkSetBot gør dette muligt med robotmærker. MarkSetBot er et delvis fjernstyret, delvis autonomt fungerende robotmærke.

Amerikanske MarkSetBot har testet mærkerne ved flere begivenheder, blandt andet ved Premiere Sailing League og J70 stævner, og produktet er nu klar til serieproduktion, det skriver segelreporter.com.

Billigere løsning

Mærkerne bliver styret fra en smartphone og er GPS-drevet, har intet anker, og kan sejle op til 4 knob mod vind og bølger. Robotmærkerne måler også vindretning og vindstyrke. Prisen ligger på 6995 US dollars.

Flere klubber, primært amerikanske, har meldt ud at de ikke har råd til mærkerne, og derfor har manden bag produktet, Kevin Morin, nu kommet med en løsning.

For en billigere pris på 41 US dollar om ugen, kan klubberne afdrage til MarkSetBot, heri er ikke inkluderet en ugentlig genopladning.

Læs mere om robotmærkerne her.

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/C6stoY04F_8" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader