Gå til hoved-indhold
Vejret har været uhyre skiftende i Aarhus, hvor regn og varierende vindstyrker har udfordret sejlerne. Foto: Sejlsportsligaen / Frederik SivertsenKapsejlads
Vejret har været uhyre skiftende i Aarhus, hvor regn og varierende vindstyrker har udfordret sejlerne. Foto: Sejlsportsligaen / Frederik Sivertsen

Lokale Kaløvig-sejlere udfordrer KDY i liga-finalen

KDY's sejrsstime kan blive brudt i Aarhus, hvor de lokale udnytter hjemmebanefordelen. Skovshoved er overraskende på vej mod nedrykning.

Af Sara Sulkjær |

Spændingen stiger forsat ved Sejlsportsligaens afgørende finalestævne foran Dokk1.  

Her er det lykkes de lokale sejlere fra Kaløvig at tage førertrøjen foran de hidtil suveræne KDY-sejlere, der fører 1. division samlet - KDY har dog sejlet én mere sejlads end stævnets førerhold.

Horsens, der vandt sidste års stævne i Aarhus, fik en flot start i de udfordrende vind- og vejrforhold, men må efter en blandet lørdag inkassere en fjerdeplads bag Frederikshavn, som ligger treer. 

Skovshoved har problemer

Søndagens program er dermed spækket med spænding. Noget, såvel sejlere som tilskuere har bemærket. Særligt Kaløvigs heppekor er i hopla og får i den grad brugt stemmebåndet. 

Også bundholdene og de dertilhørende tilskuere har grund til at løfte armene og sende opmuntrende råb i retning af deres teams. 

Særligt sejlerne fra Skovshoved kan tilsyneladende få brug for ekstra klapsalver. Lidt uventet ovenpå sidste års placeringer ligger holdet i øjeblikket sidst ved stævnet. Et sjældent syn, som ikke er set i mange år.

Prik har ikke reddet Lynæs 

I den samlede placering er kun ét hold tættere på nedrykning end Skovshoved. Det er de uheldige sejlere fra Sejlklubben Lynæs, der trods en prik ved dette stævne er bagud i den samlede stilling takket være deres øjeblikkelige næstsidste plads i Aarhus. 

Teamet har været ramt af skader under flere af stævnerne, blandt andet i Kerteminde, hvilket har kostet på resultattavlen. Søndagen må derfor vise, om Lynæs-sejlerne har deltaget i deres foreløbigt sidste 1. divisionsstævne. 

Søndag kommenterer Susanne Salminen og Henriette Koch igen fra molen, så der er god grund til at kigge forbi og hylde den endelige vinder af Sejlsportsligaen 2018. 

content-loader
content-loader
content-loader