Gå til hoved-indhold
I sidste weekend kæmpede holdene i 2. division foran Dokk1. Foto: Frederik SivertsenKapsejlads
I sidste weekend kæmpede holdene i 2. division foran Dokk1. Foto: Frederik Sivertsen

Horsens har trænet i inderhavnen forud for ligastævne ved Dokk1

Teknisk og taktisk sejlads er på programmet i weekenden, når vinderen af Sejlsportsligaen 2018 skal findes. De forsvarende Aarhus-vindere fra Horsens har brugt deres inderhavn som træningsplads.

Af Sara Sulkjær |

Sidste års stævnevinder i Aarhus, Horsens-besætningen The Seahorsens, ligger i øjeblikket på en samlet 4. plads, á point med Kaløvig Cobras. 

Aldrig har de to hold været så godt sejlende i ligaen, hvor Horsens-sejlerne da også kontinuerligt har trænet i deres egne J/70'ere - særligt forud for det fjerde og sidste stævne, der skydes i gang fredag kl. 13.00. 

Inderhavn minder om Aarhus

Kan Horsens-sejlerne gentage den overraskende stævnesejr fra sidste år, vil de stikke af fra Kaløvig Cobras og dermed rykke tættere på top-3. Noget, teamet stiler benhårdt efter i Aarhus, hvor der sejles under festugen: 

- I år har vi trænet op til stævnet ved at flytte vores træning ind i inderhavnen i Horsens for at træne under forhold, der minder mest muligt om Aarhus Havn ved Dokk1, fortæller Horsens-sejler, Jacob Jusjong Nikolajsen,  i en pressemeddelelse.

Sejren i Aarhus var Seahorsens' eneste podieplads sidste år, mens de i år har aflagt podiet et enkelt visit efter deres tredjeplads i Fredericia. 

De samme hold er heldige

Ikke kun Horsens vil gøre det godt til stævnet. Cool Cats fra Sejlklubben København satser ligeledes på en god placering, således at teamet kan undgå nedrykningen til 2. division. 

Skal de vinde i Aarhus må der dog sejles klogt i de springende vindforhold foran Dokk1: 

- Det bliver de teknisk bedste besætninger, der har en fordel. Vi er en tung besætning, og vi er nok en smule bagud på point, men håber at kompensere ved at sejle de rigtige steder hen, forklarer sejlerne Thomas Nathan og Mikkel Oldrup.

En ambition, som uden tvivl vil gøre dem godt de næste dage, hvor holdet i øjeblikket ligger på en samlet 14. plads: 

- Vi krydser fingre for, at Fru Fortuna, lykkens gudinde, holder hånden over os. Det pudsige ved sejlsport er jo, at det er de samme, der er heldige hver gang, forklarer de to København-sejlere.

Oprykkere er i topform

Også de nye oprykker-teams har ramt formen i deres første sæson i den bedste division. Særligt den unge besætning fra Svendborg Sund har imponeret og ligger i øjeblikket placeret på en samlet 10. plads. 

Selv mener holdet da også, at de er klar til kamp og endda har fordele, da flere fra holdet lige nu bor i Aarhus efter en opvækst i Svendborg Sund. 

- Vi føler os klart i topform lige nu. Det er dog stadig vores første år i 1. division, så vinderchancen er nok ikke så stor. Når vi rammer rigtigt, har vi vist, at vi kan være med i toppen, så top-5 er målet for os til dette stævne, fortæller Jonas Sørensen fra Svendborg-holdet.

Alligevel tyder det på, at flere af holdene har opgivet at slå KDY af pinden. Om holdet, der i øjeblikket fører ligaen efter sejre ved de seneste to stævner, rammer formen og tager endnu en prik, kan følges foran Dokk1 i Aarhus weekenden igennem. 

content-loader
content-loader
content-loader