Gå til hoved-indhold
Thurø Sejlklub er blandt andet på baggrund af succesen med de unge sejlere nomineret til Dansk Sejlunions Klubudviklings Pris 2018. Foto: Dansk SejlunionSejlklubber
Thurø Sejlklub er blandt andet på baggrund af succesen med de unge sejlere nomineret til Dansk Sejlunions Klubudviklings Pris 2018. Foto: Dansk Sejlunion

Få flere unge i klubbens både - Thurø inspirerer i uge 12

Hør, hvordan Thurø Sejlklub lokkede 25 unge på vandet. Den fynske klub og Sundby danner rammerne om aftenmøder, hvor klubber fra hele landet kan finde inspiration.

Af Sara Sulkjær |

25 nye, unge sejlere på én sæson. Et drømmescenarie for enhver sejlklub - og en drøm, som Thurø Sejlklub har gjort til virkelighed. Men hvordan er det lykkes den fynske sejlklub at lokke sejlerne på havnen - og endda at få dem til at overvintre i klubben?

Det giver Johan Hoff fra Thurø Sejlklub sit bud på i uge 12. Her lægger han først den korte vej forbi klubhuset i Thurø mandag den 19. marts for to dage senere at tage turen til Sundby. 

Modellen kan bruges i andre klubber 

De to møder bærer navnet Klubspot, og er stablet på benene af Dansk Sejlunion. Aftener, der forhåbentlig skal blive til inspiration for sejlklubber landet over: 

- De klubber, der bidrager til Klubspot, er kendetegnet ved at være nytænkende og gode til at ramme nye medlemmers interesser. Der er megen inspiration at hente, som i en tilpasset version kan bruges i andre sejlklubber, forklarer Leon Träger, Dansk Sejlunion, i en mail til minbaad.dk. 

Sejlunionen vil også selv tage ordet, når Träger kommer med forskningens bud på, hvordan flere kan komme til at spille en aktiv rolle, når opgaver skal løftes i klubben.

Alle kan være med

Det er ikke kun den ambitiøse kapsejler eller klubformanden, der kan sætte kursen mod Thurø eller Sundby i uge 12. Også det almene klubmedlem er mere end velkommen til at træde ind ad klubdøren:

- Klubspot henvender sig både til bestyrelsesmedlemmer, udvalgsaktive eller nysgerrige klubmedlemmer. Måske de har lyst til at sætte noget nyt i gang i klubben. Eller de er nysgerrige på, hvad der sker i andre sejlklubber, understreger Leon Träger. 

Læs mere og tilmeld dig ét af møderne, der er gratis, her.  

content-loader
content-loader
content-loader