minbaad.dk
mandag 18. juni

Thurø Sejlklub er blandt andet på baggrund af succesen med de unge sejlere nomineret til Dansk Sejlunions Klubudviklings Pris 2018. Foto: Dansk Sejlunion

Få flere unge i klubbens både - Thurø inspirerer i uge 12

Hør, hvordan Thurø Sejlklub lokkede 25 unge på vandet. Den fynske klub og Sundby danner rammerne om aftenmøder, hvor klubber fra hele landet kan finde inspiration.

Sejlklubber | 11-03-2018 21:56 | Af  Sara Sulkjær

25 nye, unge sejlere på én sæson. Et drømmescenarie for enhver sejlklub - og en drøm, som Thurø Sejlklub har gjort til virkelighed. Men hvordan er det lykkes den fynske sejlklub at lokke sejlerne på havnen - og endda at få dem til at overvintre i klubben?

Det giver Johan Hoff fra Thurø Sejlklub sit bud på i uge 12. Her lægger han først den korte vej forbi klubhuset i Thurø mandag den 19. marts for to dage senere at tage turen til Sundby. 

Modellen kan bruges i andre klubber 

De to møder bærer navnet Klubspot, og er stablet på benene af Dansk Sejlunion. Aftener, der forhåbentlig skal blive til inspiration for sejlklubber landet over: 

- De klubber, der bidrager til Klubspot, er kendetegnet ved at være nytænkende og gode til at ramme nye medlemmers interesser. Der er megen inspiration at hente, som i en tilpasset version kan bruges i andre sejlklubber, forklarer Leon Träger, Dansk Sejlunion, i en mail til minbaad.dk. 

Sejlunionen vil også selv tage ordet, når Träger kommer med forskningens bud på, hvordan flere kan komme til at spille en aktiv rolle, når opgaver skal løftes i klubben.

Alle kan være med

Det er ikke kun den ambitiøse kapsejler eller klubformanden, der kan sætte kursen mod Thurø eller Sundby i uge 12. Også det almene klubmedlem er mere end velkommen til at træde ind ad klubdøren:

- Klubspot henvender sig både til bestyrelsesmedlemmer, udvalgsaktive eller nysgerrige klubmedlemmer. Måske de har lyst til at sætte noget nyt i gang i klubben. Eller de er nysgerrige på, hvad der sker i andre sejlklubber, understreger Leon Träger. 

Læs mere og tilmeld dig ét af møderne, der er gratis, her.  

Bookmark and Share
FLERE NYHEDER


SEJLKLUBBER OG KLASSER


Få nyheder og deltag i konkurrencer

Besøg os på facebook


MORTEN LORENZEN TAGER ORDET