Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Erik Peitersen udforskede den sagnsombundne Nordvestpassage. Privatfoto.

Fredericia Boat Show byder på foredrag fra eventyr i Arktis og Caribien

Til Fredericia Boat Show i februar kan du høre om Erik Peitersens barsks sejlads gennem Nordvestpassagen eller familien Rosentofts to år lange sejlads, som også bød på familieforøgelse.

Af Maria Ravn Jürgensen |

En fantastisk sejlersæson går langsomt på hæld, og størstedelen af bådfolket indstiller sig på nogle måneder uden de store aktiviteter til vands.

Men allerede nu kan sejl-entusiasterne godt begynde at glæde sig til Fredericia Boat Show 2019, som sparker forårssæsonen i gang den sidste weekend i februar og den første weekend i marts.

Som altid har Danmarks eneste indendørs bådudstilling i Fredericia et stærkt foredrags- og underholdningsprogram, hvor besøgende kan hente oplevelser, viden og inspiration. 

Farlige og ugæstfrie farvande

Et af de spændende navne på scene bliver Erik Peitersen, kunstner, skiltemaler, handyman, tv-vært og sejler.

Sammen med barndomskammeraten Jens Kjeldsen og dennes grønlandske hustru Dorthe begav Erik Peitersen sig for et år siden ud for at udforske den sagnsombundne Nordvestpassage, den nordlige sejlrute mellem Atlanterhavet og Stillehavet.

Den barske tur blev skildret i DR2-programmet 'Peitersen og Nordvestpassagen', som blev sendt i fire afsnit tidligere i år.

På Boat Show kan de besøgende høre om turen gennem et af klodens mest isfyldte og ugæstfrie farvande, om farlige arktiske vinde, skønheden mellem isbjerge, sæler og isbjørne.

Familien Rosentofts langturssejlads

Besætningen var yngre, breddegraderne var anderledes, men eventyrlysten var bestemt ikke mindre, da minbaad.dks langtursbloggere Christian og Cille Rosentoft og deres børn besejlede Atlanterhavet, da de sejlede til Caribien.

Børnene Gustav, Bertram og Liva var henholdsvis 13,9 og 6 år, da familien fra København stævnede ud på deres livs eventyr, to års Atlanterhavsejlads på S/Y Johanna.

Hør om glæder og udfordringer ved at have en Bianca 420 fra 1989 som sit hjem i to år, om at rejse med børn, om oplevelser, udfordringer, bekymringer og glæder, og om at blive forældre til 'bådbabyen' Sylvester der blev født den 25. februar 2018 på St. Martin.

Tilhørerne kan også vente et ærligt indblik i, hvor vanskeligt det kan være at lande igen efter eventyret, i en travl dansk hverdag med arbejde, skole og madpakker.

Programmet på Fredericia Boat Show vokser uge for uge, og det samme gør udstillerlisten som snart runder de 200 navne.

Fredericia Boat Show finder sted den 22.-24. februar og 28.-3. marts 2019 i MESSE C Fredericia. Læs mere her.

Familien Rosentoft vil fortælle om udfordringer, bekymringer og oplevelser på Fredericia Boat Show. Foto: Cille Rosentoft.

content-loader
content-loader
content-loader