Gå til hoved-indhold
Tur

DR-udsendelse: Bådebygger sejler gennem Nordvestpassagen

Det er ikke ufarligt at krydse det iskolde farvand mod nord, må Erik Peitersen og to venner tidligt konstatere. Se det første program af fire på DR TV.

Af Sara Sulkjær |

Torsdag aften kunne danskerne se Erik Peitersen og to venner sætte kurs mod Nordvestpassagen i en sejlbåd. En ikke ufarlig kurs for trioen, der udmærket er klar over, hvilke farer der lurer i det iskolde farvand: 

- Det er et farefuldt eventyr med stor risiko for at blive fanget i isen, forlise eller blive tvunget til at overvintre uden andet mad end den, vi har medbragt eller selv fanger undervejs, fortæller Erik Peitersen i DR 2-programmet, der bærer titlen 'Peitersen og Nordvestpassagen'. 

Redningsaktion i iskoldt vand

Selvom Peitersen tidligere har været på et utal af eventyr og har sejlet på alle verdenshavene, er det noget helt andet at begive sig gennem Nordvestpassagen: 

- De store isbjerge er lige så farlige som klippeskær og kan pludselig vælte og brække. Det kan skabe enorme bølger, som kan vælte selv større skibe, forklarer sejleren. 

At det kan få livsfarlige konsekvenser at passere den berygtede passage bliver allerede tydeligt for de tre sejlere i dokumentarens første program, hvor de havner i en decideret redningsaktion... Se programmet på DR TV her

De tre sejlere tager turen gennem Nordvestpassagen i en ældre sejlbåd. Foto: Screenshot

content-loader
content-loader
content-loader