Gå til hoved-indhold
Gast Katja Salskov-Iversen og rorsmand Jena Mai Hansen, regerende verdensmestre, er nu blandt 50 danske atleter, der skal dele 12 mio. kroner. PrivatfotoKapsejlads
Gast Katja Salskov-Iversen og rorsmand Jena Mai Hansen, regerende verdensmestre, er nu blandt 50 danske atleter, der skal dele 12 mio. kroner. Privatfoto

49erFXerne Jena og Katja råd til nye cykler efter ny fast månedig støtte

50 OL-atleter skal dele 12 mio. kroner. De har netop fået besked om, at de vil modtage et fast månedligt beløb i støtte frem mod OL i Tokyo om to år. Giverne er fra Salling Fondene og Kirkbi A/S.

Af Troels Lykke |

En række af Danmarks dygtigste atleter får et stort økonomisk rygstød frem mod OL i Tokyo i 2020.

I alt 12 millioner kroner er på vej i direkte økonomisk støtte, som skal hjælpe atleternes hverdagsøkonomi og dermed fastholde dem i sportens verden.

Det fortæller Team Danmark

Pengene kommer fra en donation fra Salling Fondene til Team Danmark og KIRKBI A/S partnerskab med Danmarks Idrætsforbund.

Store smil hos 50 atleter

Der er store smil på læben hos mange eliteatleter i disse dage.

Omkring 50 atleter med stort resultatpotentiale har netop fået besked om, at de vil modtage et fast månedligt beløb i støtte frem mod OL i Tokyo om to år.

En støtte der er gjort mulig med midler fra Salling Fondene og Kirkbi A/S.

Atleterne repræsenterer 10 forskellige idrætsgrene. Det er atletik, bueskydning, cykling, karate, kajak, ridning, roning, sejlsport, skydning og svømning.

Sejlerne blev glade for en mail fra Salling Fondene

49erFX-verdensmestrene og OL-bronzevinderne er blandt de heldige modtagere. De skriver på deres facebook-profil.

- Vi blev så glade, da vi lørdag morgen modtog en mail fra Salling Fondene omkring en ekstraordinær bevilling til vores OL kampagne! Denne støtte går til vores private økonomi, så vi kommer tættere på en normal og tryk hverdag, og dermed kan fokusere på vores sejlads.

Ny cykel

Hvad pengene skal bruges til, lyder det fra verdensmestrene:

- Pengene skal gå til husleje, private regninger og en sundere livsstil - og så kan vi måske sparre op til en ny cykel.

- Vi vil gerne takke Salling Fondende for denne donation! Nu kan vi fokusere på vores OL kampagne med en større sikkerhed og ro, og dermed gøre hvad der skal til, for at medaljen kommer med hjem!

content-loader
content-loader
content-loader