Gå til hoved-indhold
Franske Jean-Luc Van Den Heede har sejlet store dele af sejladsen med en gennemsnitsfart på syv knob. Foto: Christophe Favreau / GGR 2018Kapsejlads
Franske Jean-Luc Van Den Heede har sejlet store dele af sejladsen med en gennemsnitsfart på syv knob. Foto: Christophe Favreau / GGR 2018

73-årig franskmand fører komfortabelt i Golden Globe Race

Jean-Luc Van Den Heede trækker på sin enorme erfaring i solosejladsen, hvor der sejles med navigationsudstyr fra 1968. Kun ti sejlere er tilbage.

Af Sara Sulkjær |

Faderfiguren i fransk solosejlads går endnu engang foran. Denne gang i én af verdens mest udfordrende kapsejladser, Golden Globe Race, hvor der sejles rundt om Jorden i ældre både uden moderne navigationsudstyr.

Faktisk har 73-årige Jean-Luc Van Den Heede været så suveræn i Golden Globe Race, at han i øjeblikket har hele syv dages sejlads ned til andenpladsen, hollandske Mark Slats.

Grundig planlægning 

Trods den høje alder er det ikke overraskende, at netop Van Den Heede som den første kunne runde Kap Det Gode Håb som manden i spidsen for kapsejladsen.  

- Jean-Lucs føring er et produkt af en meget grundig planlægning, forberedelse og udførelse bygget på fem tidligere solo-jordomsejlinger. Han viser, at alder ikke spiller nogen rolle, forklarer sejladsens grundlægger, Don McIntyre. 

Mens franskmanden er komfortabelt i front, er det langt tættere mellem Mark Slats og Gregor McGuckin, der nærmer sig Slats andenplads. Modsat de to førende, der sejler en Rustler 36, er McGuckin hoppet ombord på en Biscay 36. 

Rod om læ 

I alt 18 solosejlere krydsede startlinjen ud for franske Les Sables d’Olonne den 1. juli. De otte af dem er allerede stået af, mens de ti tilbageværende fortsat støder på udfordringer og hårdt vejr undervejs: 

- Det er et totalt rod om læ. Jeg rydder op hver aften bare for at gøre det hele igen om morgenen, forklarer den russiske sejler, Igor Zaretskiy, om de mange uregelmæssige bølger, der konstant rammer bådene. 

Følg sejlerne via livetracking her

Kilde: Golden Globe Race

content-loader
content-loader
content-loader