Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Masten er væk som det ses på Abhilash Tomys båd, der rullede rundt 1.900 sømil vest for Perth i Australien. Foto: Indian Navy

Indisk solojordomsejler sender alarmerende besked ved Australien

Kan bevæge tæerne, er følelsesløs, kan hverken spise eller drikke, svært at nå taske, sådan skriver den indiske sejler Abhilash Tomys i alarmerende besked til Golden Globe Race-ledelse.

 

Af Troels Lykke |

Midt i Det Indiske Ocean ligger 39-årige indiske Abhilash Tomy lige nu i sin yacht og venter på en multinational redningsindsats, der skal hjælpe ham videre, efter en en storm ramte hans 10 meter sejlbåd under The Golden Globe 2018, skriver eb.dk, der citerer CNN.

Det er nu 84. dag i Golden Globe Race - det vil tage 4-5 dage for et skib at sejle ud og redde Abhilas Tomy, der har slået ryggen, skriver man på stævnesitet. 

Han er en af de 18 sejlere, der alene skal sejle 48.280 kilometer i The Golden Globe race, som startede 1. juli.

Knækket mast

Båden Thuriya's mast knækkede efter Abhilash Tomy var nået 3057,7 kilometer. Han var nået til omkring midten af Det Indiske Ocean sydvest for Perth i Australien, hvor der er langt til land i alle retninger.

De ansvarlige  for begivenheden fik en besked fra Abhilash Tomy, hvor der stod:

'ROLLED. DISMASTED. SEVERE BACK INJURY. CANNOT GET UP,' (Rullet rundt. Uden mast. Slem rygskade. Kan ikke rejse mig op. red.)

Og herefter hørte de ikke fra ham i 15 timer. Det satte en bekymring igang.

I en senere satellitbesked sendte Abhilash Tomy sin position med en alarmerende besked, hvor han skrev, han var hårdt såret, og at han muligvis havde brug for en båre, da han ikke kunne gå. Han har også, kan minbaad.dk tilføje, hørt redningsfly over ham.

Sidste besked

'CAN MOVE TOES. FEEL NUMB. CAN'T EAT OR DRINK. TOUGH 2 REACH GRAB BAG,' (Kan bevæge tæerne, Er følelsesløs, Kan hverken spise eller drikke, Svært at nå taske. red.)

Sådan lyder den sidste melding, der er sendt fra Abhilash Tomy. Arrangørerne har den opfattelse, at beskederne indikerer at Abhilash Tomy er okay, men at han ligger hjælpeløs et sted på sin båd.

The Maritime Rescue Coordination Center i Canberra, Australien, står for redningsaktionen.

Et mindre fly er sendt fra Perth i Australien, og forventes at ankomme omkring 02:30 natten til mandag den 24. september.

Kilde. eb.dk

Læs mere om båden og sejleren her

Sådan så båden ud, da den indiske sejler tog afsted fra Frankrig for 84 dage siden i solo-jordomsejlingen, der foregår nonstop. Foto: Golden Globe Race

Amatør-sejleren Abhilash Tomys er til daglig søofficer i det indiske militær. Foto: Golden Globe Race.

content-loader
content-loader
content-loader