Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Mand over bord på førende Scallywag

Besætningen på Scallywag fik pulsen op, da Alex Gough blev skyllet over bord i Volvo Ocean Race uden redningsvest. Knap 20 sømil efter Scallywag ligger Vestas på fjerdepladsen.

Af Sara Sulkjær |

Efter flere stille dage i doldrum-bæltet opstod der i dag drama ombord på Scallywag-båden i Volvo Ocean Race. Omkring middag lokal tid blev Alex Gough skyllet overbord under et sejlskift. 

Den uerfarne Volvo-sejler havde glemt at informere resten af teamet om, at han bevægede sig ud på outriggeren, da uheldet indtraf: 

- Jeg var temmelig dum, men heldigvis var de andre klar. De vendte hurtigt om, forklarer Alex Gough til volvooceanrace.com. 

Kunne have være anderledes

Syv minutter tog det det førende Volvo-hold at få teamkollegaen, der hverken bar livline eller redningsvest, ombord på VO65'eren. Takket være fine vejforhold med 15-20 knobs vind var det en forholdsvis enkel sag at få den uheldige sejler i sikkerhed. 

Men det kunne meget vel have været anderledes ud under, understreger Scallywag-skipperen: 

- Det vigtigste er, at vi fik ham tilbage ombord. Han er i sikkerhed. Men jeg tror, det har vist alle, hvor svært det er at se en person i vandet. Selv på en solrig dag, 18 knobs vind... Du har ikke lyst til at gøre det i 20 knob i mørke, fortæller David Witt. 

Sehested er toer

Selvom Scallywag-båden måtte bruge dyrebare minutter på at samle Alex Gough op af vandet, ligger de endnu i spidsen i det syv både store Volvo-felt. 

Et felt, der efter flere dages vindstille i doldrum-bæltet nu igen har fart i bådene. Med 2300 sømil til mållinjen i Hong Kong har AkzoNobel med danske Nicolai Sehested ombord indtaget andenpladsen. 

Teamet har 18,7 sømil til førstepladsen, mens den dansk-amerikanske Vestas-båd ligger på fjerdepladsen med 42,8 sømil til Scallywag søndag kl. 13.49.  

Færre grundstødninger i Aasaa - sejlrende udgraves med specialudstyr

Asaa Havn's sejlrende har et ry for at være for lav, men med nyt specialudstyr blev renden nu gravet ud. En gravemaskine har fået en ekstra vogn, så den kan nå endnu længere ud.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites