Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
47-årige brite John Fisher på Team Sun Hung Kai/Scallywag faldet over bord mandag eftermiddag. Foto: Konrad Frost/

BREAKING. John Fisher faldet overbord fra Scallywag i Volvo Ocean Race

En redningsaktion udfolder sig i skrivende stund i Volvo Ocean Race. 47-årige brite faldet over bord i Stillehavet i 9 grader koldt vandt. Håb svinder ind.

 

Af Troels Lykke |

I Stillehavet er den 47-årige brite John Fisher på Team Sun Hung Kai/Scallywag faldet over bord mandag eftermiddag på syvende del af sejladsen, som strækker sig fra Auckland i New Zealand til Itajaí i Brasilien.

John Fisher, som har befundet sig i vandet i flere timer. Arrangørerne understreger, at han har det påkrævede sikkerhedsudstyr på.

Skib leder i Stillehavet

Maritime Rescue Coordination Centre er i gang med at lede efter sejleren, men det er hårde forhold med 20 m/sek. vestlig vind. Et skib befinder sig i området, fortælles på Volvo Ocean Race-hjemmesiden.

Uheldet er sket vest for Cape Horn - syd for Sydamerika - ca. 2.250 km fra land. De høje bølger og den lave vandtemperatur skaber bekymring hos arrangørerne, skriver Jyllands-Posten.

ScallyWag-båden sejler nu mod land i Sydamerika, de her 1200 sømil til land, skriver holdet på deres facebook-side.

»Vejret i området forventes at blive væsentligt forværret i de kommende timer. Set i lyset af den dårlige vejrprognose og med mørket kun få timer væk, så erkender vi, at chancen for en succesfuld redningsaktion svinder ind,« skriver arrangørerne.

Dybt bekymrede

Det var Fishers skipper, der gav besked om uheldet mandag eftermiddag.

»Naturligvis er vi dybt bekymrede, især i betragtning af vejrforholdene,« lyder det fra arrangørerne.

På grund af forholdene er det ikke muligt at navigere en af de andre seks deltagere hen til stedet for at hjælpe. De befinder sig nemlig minimum 320 km længere østpå og i modsat vindretning.

Har tidligere mistet mand

Det er ikke første gang, at en person fra Team Sun Hung Kai/Scallywag ryger over bord. På den fjerde del af kapløbet fra Melbourne til Hongkong tilbage i januar var det australieren Alex Gough, der faldt i vandet.

Han blev dog hurtigt reddet tilbage på båden.

Følg Scallywag på deres facebookside

Store. livsfarlige bølger vælter ind over de syv VO65ere.

Australske David Witt er skipper på Scallywag.

content-loader
content-loader
content-loader