Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan ser båden ud, der fx kan sejles af tre mand. Foto: Privat
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Ny trimaran Diam 24 ser dagens lys - hentet af tidligere Nokia-sejler

Tidligere Nokia-trimaran-sejler, triatlet Søren Gitz-Johansen fra Jyllinge, har hentet en trimaran i Frankrig - en Diam 24. En bådtype han samtidig er blevet ambassadør for i Danmark.

Af Troels Lykke |

Det er et nyt projekt, jeg har arbejdet meget med de seneste måneder. Nu er det tid til at vise lidt frem, hvad det drejer sig om.

Sådan skriver den sporty cykelrytter, solo-sejler og tidligere Nokia-trimaran-sejler Søren Gitz-Johansen på sin Facebook-side. Han fortæller videre:

Det er ingen hemmelighed, at sejlsport er én af mine helt store passioner - sammen med mange andre ting - og har været det så længe, jeg kan huske.

Nu mit eget projekt

Jeg har været involveret i nogen af de mest spændende sejlsportsprojekter i Danmark og været med til at sætte en del rekorder i de fleste danske sejladser (med Nokia, red.).

Men det har også længe været en drøm for mig at bogstavelig talt sætte mig ved roret for mit eget projekt - og det har jeg gjort nu.

Jeg har hentet en hurtig trimaran i Frankrig - en Diam 24 - og er samtidig blevet ambassadør for bådtypen i Danmark. 

Bruges i kendt fransk sejlads

Diam 24-trimaranen er efterhånden blevet meget udbredt og bruges bl.a. til Tour de Voile - sejlsportens Tour d' France.

Enkel, hurtig, letsejlende og bare rigtig sjov. Stadig meget udfordrende for en gammel rotte som jeg, men også tiltalende for den næste generation.

Det har vi allerede checket ud, og specielt det er noget, jeg forventer mig en hel del af fremover.

Det er et projekt, jeg har store ambitioner med, dels med sjove og spændende sejladser, men også som platform for yderligere aktiviteter i forbindelse med andre områder, jeg arbejder med, fortæller sejleren.

Båden sejles af tre personer. Den koster 50.000 euro, plus moms, plus der skal købes en trailer, forklarer Søren til minbaad.dk.

Sådan ser Søren Gitz-Johansens nye Diam 24 ud. Privatfoto

Diam 24

Længde 7,25 m

Bredde 5,62 m

Mastehøjde 12,20 m

Læs om Diam 24

Læs mere om Sørens projekt

Ungdomsindsats udløser Klubudviklingspris til Snekkersten Skotterup Sejlklub

Snekkersten Skotterup Sejlklub modtager Dansk Sejlunions Klubudvikingspris 2019. På få år har klubben skabt et fantastisk sejlermiljø for børn og unge, hvor tæt samarbejde med naboklubber og kommune er vigtige elementer. 

 

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites