Gå til hoved-indhold
Søren Gitz-Johansen ses her i går i Svendborg, hvor starten gik fredag morgen kl. 9.30.Kapsejlads
Søren Gitz-Johansen ses her i går i Svendborg, hvor starten gik fredag morgen kl. 9.30.

Søren Gitz-Johansen opgiver sejlads Fyn rundt - nu cykler han 333 km

Sejleren var på vej i Silverrudder, styrbord rundt, men ved Storebæltsbroen forsvandt al strøm på IMX-38. Selvstyrer gik to timer efter start. Nu cykler Søren 333 km, Fyn Rundt.

Af Troels Lykke |

Min tur to gange rundt om Fyn er blevet ændret lidt, da jeg i dag desværre har været nødt til at afbryde sejladsen efter mere end 30 timer, en iøvrigt fantastisk sejlads med masser af udfordringer og gode oplevelser.

Sådan skriver Søren Gitz-Johansen om Silverrudder, der er foregået i let vind og flere både er derfor udgået, da vinden helt forsvandt til tider.

Sejleren fra Jyllinge skriver videre om sejladsen på en lånt IMX-38:

Over middag lige efter passage af Storebæltsbroen forsvandt alt strøm, så jeg ikke længere havde navigation, instrumenter og ikke mindst lanterner.

Derudover, så måtte jeg allerede et par timer efter starten undvære selvstyreren - den ekstra hjælpende hånd - også grundet et elektrisk issue.

Dette har så betydet, at jeg har håndstyret båden i stort set alle 30 timer - uden mulighed for de planlagte powernaps.

Udsigt til natsejlads - uden vind

Da der samtidig var udsigt til endnu en nat i sejladsen grundet meget svag vind, så var det på ingen måde sikkerhedsmæssigt forsvarligt at fortsætte.

Sådan er det og sådan skal det være, men jeg er pokkers ked af at måtte tage denne beslutning.

Men det er også vigtigt for mig, at slå fast at det er ikke mig, der giver op, men materiellet, der svigter og har faktisk tidsmæssigt sejlet længere end planlagt.

Og fra tidlig søndag morgen kører jeg også som planlagt Fyn Rundt på cykel 333 km.  Så projektet kører - næsten - videre som planlagt, skriver 47-årige Gitz-Johansen på facebook.

Følg sejlerne her

content-loader
content-loader
content-loader