Gå til hoved-indhold
Arcona 380 er en af de bedst sælgende og mest velsejlende Arcona-både, der er blevet bygget hos Arcona Yachts, lyder det fra den danske importør. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Arcona 380 er en af de bedst sælgende og mest velsejlende Arcona-både, der er blevet bygget hos Arcona Yachts, lyder det fra den danske importør. Foto: Troels Lykke

Najad køber Arcona Yachts fra Stockholm - flere penge til udvikling

Arcona Yachts, der har hovedsæde i Stockholm, bygger både til kapsejlads og tur. Nu sælger Torgny Jansson Arcona til Najad, der ligeledes er svensk. De to firmaer vil sammen have 90 ansatte.

Af Troels Lykke |

Man rykker sammen i Sverige. Det sker nu da Najad AB køber Arcona Yachts A/B.

Sammen vil de få 90 ansatte og omsætning på cirka 100 mio. svenske kroner. 

Og der vil blive udviklet både af begge mærker fortsat. Arcona-bådene, der i Danmark sælges af Ove Skovgaard-Mortensen i Hundige, er både, der er til kapsejlads og tursejlads, mens Najad-bådene udelukkende er luksusbåde til tursejlads.

Hovedsæde på Orust

Firmaet og administration vil fremover foregå på Najads kontor i Henån på Orust, nord for Göteborg.

CEO fra Najad Jörgen Ottosson kommer til at stå i spidsen for de to firmaer, der nu bliver til et, mens sælger af Arcona Yachts, Torny Jansson, som vi har mødt flere gange under test i Stockholm, bliver forretningsudvikler.

- Det føles inspirerende at lede både Najad og Arcona ind i fremtiden. Vi har til sammen et meget bredt kundskab og produktportefølje og med Torgny Jansson som forretningsudvikler vil Arcona stadig være i bedste hænder, siger Jörgen Ottosson.

Stærkere salgsorganisation

62-årige Torgny Jansson fortæller om sin nye rolle.

- Det føles meget spændende at være en del af denne proces med nye modeller og en stærk salgsorganisation. Det virker godt for fremtiden. Jeg har i mange år bygget Arcona-familien op, noget som ligger mig varmt om hjertet og jeg kommer fortsat til at værne om det og vores stærke varemærke, fortæller Torgny Jansson, der flere gange har sagt til minbaad.dk, at Arcona minder meget om X-Yachts.

- Men vi ser X-Yachts som gode kolleger, har Jansson tidligere sagt under test.

Flere penge til udvikling af modeller

- Man lukker ikke Arconas produktion i Estland for mindre Arcona Yachts på 34, 38 og 41. Jeg tror det bliver rigtigt fordi Najad laver både i højeste kvalitet, der bliver en rigtig god synergi, og nu bliver der tilført kapital til udvikling af Arcona-både, forklarer Ove Skovgaard Mortensen til minbaad.dk.

De største Arcona Yachts vil stadig blive produceret i Uddevalla, hvor Arcona har deres eget værft, der ligger få kilometer fra Orust, hvor Najads hovedkontor er.

Torgny Jansson fortæller her i 2015 om Arcona 465 i kulfiber:

 

<iframe width="600" height="429" src="https://www.youtube.com/embed/JckpYLiSUJM" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader