Gå til hoved-indhold
Tur
Najad 395 AC er en noget dyr dame til 6,56 mio. kroner, hvis man ønsker en model med alt tænkeligt udstyr. Klik ude i siden og se flere fotos. PR-foto
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Tur
Den danske importør af Najad, Ove Skovgaard-Mortensen, ses her. Han importerer også Arcona-bådene, der bygges samme sted som Najad. Foto: Troels Lykke

Najad vågnet op igen med ny 395 model - se galleri

Den svenske, robuste båd, der let kan sejle jorden rundt, bygges samme sted som Arcona Yachts, fortæller Najad og Arcona-importør Ove Skovgaard-Mortensen. Najad 395 på 11,4 tons har et tykt skrog og masser plads i kahytten.

Af Troels lykke |

Najad-brandet har levet omtumlet de seneste år. Det har været ramt af konkurser i det vestlige Sverige, men nu er brandet på rette vej.

Det sker med deres seneste model Najad 395, som vi var om bord i under boot-udstillingen i Düsseldorf.

Båden er kun 40 fod, men koster alligevel 6,56 mio. kroner med dansk moms. Men den har også alt dét, en tursejler kan forlange, som eksempelvis bov- og agterpropel. Båden starter dog på en pris fra 3,84 mio. kroner. 

Bådebyggere fra Najad og Nordwest

Og den er bygget i verdens bedste kvalitet, udført at tidligere bådebyggere fra Nordwest og Najad blandt andet, men også af folk fra Arcona. To brands, der i dag har samme ejer. Båden forhandles på dansk grund af Skovgaard-Mortensen i Hundige.

Der er teak over alt på dæk og cockpit på Najad 395'eren, ligesom båden leveres med hydraulisk badeplatform. Skroget er desuden kraftigt bygget.

- Båden har et tykt skrog, der er vakuumstøbt med vinylester, den kan tåle at ramme ting i vandet. Der er meget sikkerhed og dermed tryghed, som mange ønsker det. Den vejer 11.4 ton, til sammenligning vejer en større Arcona 435 kun 9,5 ton, forklarer Ove Skovgaard-Mortensen, der viste båden frem sammen med Najad-sælgeren Noel Barkelius.

Højt fribord giver meget plads

Båden har meget plads og luksus om læ, virkelig meget. Fribordet er også meget højt, hvilket giver bedre mulighed for indretning. Man hører heller ikke motoren meget, da den er isoleret godt i et kæmpe motorrum.

Båden kan sejle 8,5 knob for motor, hvis du tager en motor som på udstillingsmodellen, der har 80 hestekræfter. Standard er 60 hestekræfter.

- Du kan få båden, som du næsten vil have det. Der kan skabes mange individuelle løsninger, det har designeren forberedt, der er løsninger, man kan vælge igennem, understreger Skovgaard-Mortensen.

Du kan også få Najad 395 med centercockpit. Se video med båden.

Til august vises båden frem på Copenhagen Boat Show i Ishøj, oplyser forhandleren.

content-loader
content-loader
content-loader