Gå til hoved-indhold
Test
Test

X4⁶ test - se film af luksusbåden og hør minbaad.dks vurdering

Vi tester ny X4⁶, der leverer superyacht-look med bredt dæk og skjult tovværk. Med Furlerboom var det en leg at trimme forliget i storsejlet. Se fotograf Mikkel Groths optagelser og klip.

Af Troels Lykke |

X4⁶ fra Haderslevs X-Yachts er allerede en succes. På få måneder er der solgt 18. Heraf en til Øresund.

Og man slipper ikke helt billigt for et køb. Den starter fra 3,7 mio. kroner. Båden vi testede med alt tænkeligt udstyr koster 5,4 mio. kroner

Skroget er da også bygget i en avanceret, stærk skrogkonstruktion og med masser af sejl, plantet på en John Mast fra Greve, og med Elvstrøm Sails og Furlerboom fra Hedensted skal båden nok flytte sig.

7,5 knob på kryds

Det gjorde den da minbaad.dk testede båden forleden i Årøsund. Her var krydsfarten omkring 7,5 knob på kryds i 7 m/sek. og båden var stadig let på rattet.

Båden, der vejer 10,9 ton, er nomineret til European Yacht of the Year 2019, hvilket er et stort skulderklap fra de tolv europæiske bådblade. Man er især glad for aptering og trævalg om bord i kahytten.

Og det kan minbaad.dk skrive under på efter test.

Gode agterkahytter

Direktør for X-Yachts, Kræn Nielsen, er da også godt tilfreds med X4⁶, der især har store agterkahytter, da der ikke er dinghy-garage, som ses på storesøsteren.

Båden er udover til Danmark også solgt til blandt andet Belgien, Tyskland, Israel og Holland.

Test af båden følger senere, men nyd videon, skabt af sejler og fotograf Mikkel Groth fra Svendborg, der leverer billeder og har klippet en video sammen. En video, der ses i toppen af artiklen.

Vi loggede helt op på 10 knob i 7-8 m/sek. med denne sejlføring. Foto og video: Mikkel Groth

Et bredt cockpit, men cockpitbænkene måtte godt være bare 20 centimeter længere, men de fleste vil kunne ligge udstrakt på bænkene. Rygstøtten er i orden. 

Kræn Nielsen, CEO fra X-Yachts, var med under testen. Bemærk det brede dæk, der er med Flexiteek, de fleste af de 18 solgte bliver dog med almindeligt teak.

Selvvende-fokken virkede upåklageligt og er jo en fornøjelse at sejle med, hvis man ikke gider at hale fokken hjem efter hver vending. Nyd de rene linjer du her ser på billedet.

content-loader
content-loader
content-loader